Így teheted ünnepivé a húsvétot bezárkózva is
Írta:

Így teheted ünnepivé a húsvétot bezárkózva is

A hagyományok segítenek megőrizni a szépségét ennek a furcsa idei ünnepnek.

 

 

Az idei húsvét egészen biztosan nem olyan lesz, mint ahogy megszokhattuk. A családok hetek óta összezárva élnek, akik pedig külön háztartást vezetnek, régóta nem látták egymást. Így a tavaszi szünet öröme egy kicsit kevésbé különleges, mint megszoktuk. Húsvéti programokra idén nem tudunk menni, mint ahogy templomba sem, nem lesz nyuszisimogatás, nagy családi összeborulás, sőt locsolkodás sem. De akkor hogy lehet mégis szép ez az ünnep? Úgy, hogy amennyi hagyományt csak lehet, megtartunk!

 

A lehetőségekhez képest igyekezzünk mindent a megszokott rend szerint csinálni. Legelőször is búsuljunk, most ne a magyaros pesszimizmust vegyük elő. Ne spórold le a tavaszi nagytakarítást sem! Attól, hogy most nem jönnek vendégek, a lakás még megérdemli a törődést. Ráadásul most a vírus miatt is mondják, hogy otthon is nagyobb tisztaságot kell tartanunk, és a lelkednek is jót fog tenni, hogy idén is illatos, friss függöny leng az ablak előtt.

 

Tartsd magad az ünnepi menühöz is: a húsvéti sonka, tojás, a cékla és a torma idén sem maradhat el, hiszen ezeket úgyis otthon készítenéd el. A húsvéti dekorációt se felejtsd el: lehet, hogy most még nem érzed az ünnepi hangulatot, de ha kirakod a festett tojásokat, a nyuszi díszeket, a barkát, és az egyéb húsvéti díszeket, máris hangulatba kerülsz.

 

És ha már hímes tojások: idén végre semmi kifogásod nem lehet, hogy miért is ne festhetnél tojást. Ha vannak gyerekek, csináljátok együtt, ha nincsenek, akkor a saját szórakoztatásodra állj neki  a pingálásnak. Az interneten számtalan technika található a hagyományos festéstől a a különböző montázsolós technikákig, úgyhogy a fantáziádnak semmi nem szabhat határt.

 

A legszebb pedig, hogy még a család hiányát is orvosolhatod: szerencsére ma már rengeteg videochat alkalmazás van, amivel ha nem is személyesen, de virtuálisan összeülhet a család. Minden háztartás kiteszi az ünnepi asztal egyik üresen maradt helyére a laptopot, és indulhat a közös ebédelés. Más, mint amit eddig megszoktunk, de nem kell, hogy rosszabb, vagy kevesebb legyen az idei húsvét!

  • 569 2020. április 08 Életmód 2020. április 08.

    Facebook Comments