3 praktikus apróság, amelyek megkönnyítik az életünket
Írta:

3 praktikus apróság, amelyek megkönnyítik az életünket

Ki ne vágyna az alábbiakra, legalább egy kicsit?

 

Abban a legtöbben egyetértünk, hogy a gépek megkönnyítik az életünket – én például már el sem tudom képzelni a hétköznapokat mosó- és mosogatógép nélkül, és azt is el kell fogadnom, hogy a rettentő hangos porszívónk is aranyat ér, ha vendégeket várunk, mert másodpercek alatt összekapja a nappaliban a kutyaszőrt.

 

De a nagyobb, ismertebb háztartási gépek mellett vannak olyan apró csodák is, amelyekkel érdemes megismerkedni, hiszen gyakran észrevétlenül teszik még könnyebbé az életünket.

 

Te melyikre vágysz leginkább az alábbiak közül?

 

1. Robotporszívó – Amióta Húgom beruházott egy robotporszívóba, és hetente legalább egyszer ódákat zeng az ő Misijéről (igen, neve is van a kis drágának), én is egyre kevésbé bírok ellenállni a kísértésnek, hogy egy ilyen apró kütyüre bízzam a takarítást. Vagy legalább annak egy részét. A párom egyelőre bizonytalan a kérdést illetően, és nemcsak amiatt, mert ezek a műszerek még azért elég drágák. Ugyanis vastagabb szőnyegeink is vannak, na meg egy roppant félős kutyánk, így első körben legfeljebb kipróbálásra hoznánk el valamikor egy robotporszívót.

 

2. Vízadagolós felmosó – Nálunk csak spriccelős felmosó néven fut a dolog, tudjátok, arról a felmosóról beszélek, amelyiknek a nyelén van egy kis vízadagoló tartály, így oda spriccelsz, ahol épp felmosol – nem kell vödör, és vegyszer se feltétlen. Egyelőre ezzel is csak kacérkodunk, mert ahol kinéztem egyet, ott nem láttam pótfejet (márpedig nálunk a gyerkőc és kutya mellett valószínűleg napokon belül elkoszolódna egy ilyen felmosófej).

 

3. Hiilibag – Ha azt kérném, számold össze, mennyit költesz egy évben elektromos és/vagy fújós légfrissítőkre, illatosítókra, illatgyertyákra és olyan kis praktikus apróságokra, amelyekkel jobb illatot varázsolsz a lakásba, akkor valószínűleg már a becsült összeg is elég magas lenne, ugye? Van viszont egy olyan megoldás, amit kétévente csak egyszer kell megvenni, és már azelőtt megállítja a kellemetlen szagokat, mielőtt azok gondot okoznának a családnak. Ezt a praktikus apróságot Hiilibagnek hívják, és nem más, mint egy bambusz szénnel töltött zsákocska. Csak annyi teendőd van vele, hogy a lakásban oda helyezed, ahol rossz szagok keletkezhetnek – például a szemetes környezete, a kutya fekhelye vagy a macskaalom környéke –, és hagyod, hogy „tegye a dolgát”. Három hónap elteltével kell először foglalkoznod vele, akkor tedd ki 3-4 órára napfényre, hogy megtisztuljon, majd folytathatja körülbelül kétévesre tervezett misszióját. Ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható, szóval még hulladékot sem termelsz vele. Jól hangzik? Ha többre vagy kíváncsi, itt olvashatsz még infókat, érdekességeket: www.hiilibag.hu

 

  • 724 2019. március 15 Életmód 2019. március 15.

    Facebook Comments