Idén teljesen műanyagmentes lesz a világ egyik legnagyobb fesztiválja
Írta:

Idén teljesen műanyagmentes lesz a világ egyik legnagyobb fesztiválja

A Glastonbury fesztivál 2019-től teljes egészében kitiltotta az egyszerhasználatos műanyag palackokat.

 

Egyre nagyobb figyelem terelődik az elképesztő mértékű műanyagszennyezésre: egyre gyorsuló ütemben tiltják be vagy szigorítják az egyszer használatos műanyag tárgyak használatát. Most a Glastonbury fesztivál szervezői is hatalmas lépésre szánták el magukat: idéntől egyetlen standnál sem lehet majd műanyag palackos üdítőket kapni. A szervezők már tavaly belengették, hogy idénre műanyagmentessé teszik a fesztivált, és tényleg! Most megérkezett a hivatalos bejelentés, amiben azt írják: sem a standoknál, sem a backstage-ben, sem a szervezői helyszíneken nem lehet majd műanyag palackos üdítőket kapni.

A Greenpeace-el karöltve ugyanis kiszámolták, hogy 2017-ben mintegy 1 millió műanyag palackot adtak el a fesztivál pár napja alatt, ami elképesztő mennyiség. A környezetvédő szervezet azt is hozzátette, hogy évente mintegy 12,7 millió tonna (!) műanyag kerül az óceánokban, ami józan ésszel szinte felfoghatatlan. A szervezők pedig úgy döntöttek, mostantól ők nem akarnak ebben a környezetpusztításban részt venni.

A palackos üdítők helyet arra bátorítják a látogatókat, hogy mindenki hozzon magával kulacsot vagy otthoni palackot, és töltse meg a több száz kitelepített csap vagy vizes kioszk valamelyikében. Aki pedig mindenképp üdítőre vágyik, nekik a megszokott márkák fémdobozos verziói lesznek elérhetők.

Szívből reméljük, hogy a jó példa ragadós lesz, és nemsokára egyre több nagy fesztivál tesz hasonlóképpen!

https://www.instagram.com/p/BuZKGsthO_Q/?utm_source=ig_embed

  • 637 2019. március 14 Életmód 2019. március 14.

    Facebook Comments