Így nyűgözd le a legnagyobb kritikusodat
Írta:

Így nyűgözd le a legnagyobb kritikusodat

Mi a teendő, ha egy rég nem látott, morgós rokont vagy a leendő anyósodat hívod vendégségbe? Adunk néhány tippet, hogyan vedd le őket a lábukról.

 

1. Légy figyelmes – Gondolj bele, neked milyen jól esne, ha megérkeznél valakihez, és mondjuk a kedvenc sütid várna. Vagy ha ez nem is, de legalább a kávét úgy készítenék el neked, ahogy te szereted. Apróság, de szinte azonnal mosoly terül el tőle az ember arcán. Ugye? Akkor nincs más hátra, mint előre: járj utána, mit szeret a leendő vendéged, mik a kedvenc ételei, színei (ha közös étkezés is szerepel a programban, akkor ilyen lehet az asztali dekoráció – már ha van időd, energiád erre), hogyan issza a kávét. Vagy mondjuk dohányzik-e (ilyen esetben készíts ki egy hamutálat, vagy nevezz ki egy régi konzervdobozt annak), iszik-e alkoholt (ne kínáld pezsgővel, ha nem, vagy szerezz be alkoholmenteset). Elsőre talán soknak és bonyolultnak tűnik, de azt javasoljuk, írj egy listát arról, amit megtudtál, így profin tudod elkezdeni a szervezést (pipáld ki, ami kész). Hidd el, az erőfeszítéseid megtérülnek majd! ;)

 

2. Tisztaság, szagmentesség – Azt talán mondanunk sem kell, hogy a takarítást ilyen esetben senki sem ússza meg. Javasoljuk, hogy ne csak a látható helyekre fektess hangsúlyt, mint például a padló, konyhapult, étkezőasztal, polcok, stb., hanem gondolj olyan helyekre is, amire máskor nem gondolnál. Ilyen lehet a lábtörlő, a fürdőszobai kilépő, az asztal lába, vagy az ablakpárkány. Könnyen lehet, hogy vendéged olyan dolgokat fog először szemügyre venni, amire nem is gondolnál.

 

Ami viszont mindenkinek feltűnik, méghozzá azonnal, az a lakásban uralkodó illat. Vagy rosszabb esetben „szag”. Ha ezeknek esélyt sem akarsz adni, akkor mesterséges illatosítók helyett azt javasoljuk, próbáld ki inkább a Hiilibaget. Ez egy bambusz szénnel töltött kis zsákocska, ami elnyomás helyett semlegesíti a kellemetlen szagokat, ráadásul a penész ellen is segít felvenni a harcot. Csak annyi a dolgod vele, hogy oda rakod, ahol tisztítanál a levegőn egy kicsit, és már teszi is a dolgát. Két évig használhatod – háromhavonta kell kitenni 3-4 órára a napfényre, hogy tisztuljon, utána ismét használatra kész –, missziója végén pedig a kertben vagy a virágcserepekbe szórva tudod újrahasznosítani. Jól hangzik? Itt találsz több infót a Hiilibagről: http://www.hiilibag.hu/

 

3. Csak kedvesen – És végül: ne feledd, senki sem tökéletes. Ha már a vendégeket várod, gondolj erre, valamint tudatosítsd magadban, hogy te mindent megtettél, hogy ez a vendégség jól sikerüljön. Légy magabiztos, ne stresszelj, inkább halmozd el a hozzád érkezőket kedvességgel és szeretettel. Egész biztos, hogy a morgós nagybácsinak vagy a kevésbé cuki anyósjelöltnek is ez lágyítja meg végül a szívét. ;)

  • 649 2019. június 07 Életmód 2019. június 07.

    Facebook Comments