Valami régi, valami új
Írta:

Valami régi, valami új

Biztosan hallottad már azt a mondást, mely szerint: ami az egyik embernek kacat, az a másiknak kincs. Te is kincsekre lelhetsz, ha ellátogatsz a következő cikkünkben felsorolt bolhapiacokra, ruha- és régiség vásárokra. Hidd el, megéri – nemcsak a pénztárcád, hanem az élmények és szerzemények miatt is! 

Nemrég olvastuk, hogy egy brit házaspár bolhapiacon vásárolt egy lila mackót, csupán nosztalgiából, mert a férj régen gyűjtötte ezeket. Otthon azonban alaposan megnézték 15 dollárért vett szerzeményüket, és kiderült: a maci egyike annak az első 100 Beanie Baby-nek, melyeket Diana hercegnő halálának emlékére gyártottak 2007-ben, Indonéziában. Értéke így majdnem 100 ezer dollárra rúg, így az előző tulajdonosa által ócskaságnak titulált játék forintra átszámítva milliomossá tette új gazdáit.

 

Nos, ha ilyen ritka holmikra nem is ígérhetjük, hogy sikerül majd neked is rábukkanni, azért ajánlunk néhány piacot és vásárt, ahol kincsekre lelhetsz.

 

Gardrób Közösségi Vásár

Ha szereted azokat a délutánokat, amikor a barátnőiddel egymás cuccait próbálgatjátok, és a végén megtarthatjátok, ami a másiknak már úgysem kell, akkor a Gardrób a ti világotok – már ami a csajos ruha-, cipő- és kiegészítő-beszerzést illeti. Igaz, itt a végén nem ingyen, vagy saját ruciért juthattok alig használt (sőt, sokszor teljesen új) darabokhoz, de az árak pár száz forintnál kezdődnek, és a legtöbb asztalnál nem is szöknek sokkal magasabbra. Gardrób legközelebb május másodikán a Szimpla Kertben, május 9-én a Fogas Házban, május 16-án pedig a Király utcában lesz.

11178351_805659736177986_7193058970789084799_n

 

fotó:fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net

Budai Zsibvásár

A budaörsi Virágpiac területe szombat-vasárnaponként zsibvásárrá alakul, és ingyenesen fogadja a kilátogató érdeklődőket, nézelődni vágyókat és „kincskeresőket”. Használt könyvek, régiségek, ruhák, ritkaságok, érdekességek, egyszóval minden lesz az Budai Zsibvásárokon, amit csak a rögtönzött árusok épp kínálnak! Ha most szombaton döntenél úgy, hogy ellátogatsz ide, és esetleg vásárolni is szeretnél, akkor jó hírünk van: most csak 1000 forintért bérelhetsz asztalt!

 

Bakancsos utcai bolhapiac, Rákoskeresztúr

Minden szombaton és vasárnap reggel 6-tól délután 1-ig várnak téged is szeretettel azok, akik megunt dolgaiktól szeretnének szabadulni – az esetek többségében elég jutányos áron. Ha nem bérelsz asztalt, csak nézelődsz, az itt ingyenes, ha pedig vásárolnál, többek közt bútorok és festmények közül is válogathatsz.

bakancsos_utcai_piac1fotó:http://17.kerulet.ittlakunk.hu

Petőfi Csarnok

Ha április 26-án a PeCsa környékén jársz, feltétlenül nézz be az ottani bolhapiacra! Hogy miért? Mert ez sokkal több, mint színes holmik érdekes lelőhelye: egy „múzeum”, ahol vásárolhatsz is. Hogy mit? Látványos, érdekes dolgok, relikviák, régiségek, gyűjtemények egész sora várja az érdeklődőket. Ne hagyd ki!

 

Antik PLACC

Az Antik PLACC október óta minden vasárnap több tucat kiállítót, kereskedőt, designert és több száz látogatót vonz. Az új piac tulajdonképpen az első, ami összehozza azt a fiatal designer generációt, akik használt tárgyakat pimpelnek újra. Szeretnéd látni a munkáikat? Akkor irány vasárnaponként 10-17 óra közt az anKERT-be!

 

antikp7

 

fotó:http://nullahategy.hu

 

  • 1753 2015. április 23 Életmód 2015. április 23.

    Facebook Comments