Nyári szépségápolási tippek kezdőknek és haladóknak
Írta:

Nyári szépségápolási tippek kezdőknek és haladóknak

Mit csinálj, ha kiszárított a tengervíz, leégtél a napon, szalma lett a hajad? Mutatjuk!

 

 

A nyár tízből kilenc embernek a kedvenc évszaka, ám ez is tartogat buktatókat. Ahogy a téli hideg, úgy a nyári meleg is megárthat a bőrünknek és a hajunknak, ezért is fontos, hogy az évszaknak megfelelő ápolást válasszunk. Mutatjuk, hogy a nyaraláson, vagy az itthoni kánikula alatt előforduló öt leggyakoribb problémát mivel tudod kivédeni.

 

Ha kiszárította az arcbőröd a repülőút: Ez bizony mindenkivel megtörténik, még a zsíros bőrűekkel is, hiszen a repülőgépek levegője extrém száraz. Nálam évek óta bevált módszer, hogy tartok egy utazóméretű arcpermetet a kézipoggyászban, és út közben egyszer-kétszer befújom magam vele.

 

Ha a kánikula előhozta a pattanásaidat: Bizony ez sem ritka, hiszen a fokozott izzadástól és a naptejtől, amivel arcunkat is kenjük, hajlamosak előjönni ezek az apró bőrhibák. Ilyenkor naponta többször töröld át az arcod frissítő tisztítókendővel (legjobb, ha teafaolajos vagy aloe verás), vagy micellás vízzel, ezek híján pedig mosd meg hideg vízben akár többször is.

 

Ha leégtél a napon: Akkor először is ejnye, legközelebb jobban figyelj a fényvédelemre! Most pedig szerezz be egy napozás utáni terméket, ilyet minden strandon és drogériában lehet kapni, és nyugtasd ezzel a bőröd. A nyaralás hátralévő részében pedig inkább húzz pólót még a vízben is, és persze a dupla adag naptejet se feledd.

 

Ha szénaboglya lett a hajad: A haj szerkezetét az UV-sugárzás és a sós tengervíz is megviseli, ezért kárpótoljuk természetes alapanyagokból álló tápláló hajbalzsammal. Napközben pedig hordjunk szalmakalapot, ezzel védve tincseinket a napsugaraktól. Ráadásul egy jó szalmakalap tökéletessé teszi a szettedet is. ;)

 

Ha száraz lett a bőröd a tengervíztől: Hidratálj külsőleg és belsőleg is. Melegben különösen fontos, hogy fogyassz el 2,5 – 3 liter vizet, e mellé pedig használj könnyű állagú hidratáló krémet, ami úgy táplálja a bőröd, hogy közben nem „olvad le” a nagy melegben.

 

  • 550 2019. július 18 Életmód 2019. július 18.

    Facebook Comments