Nézz online a kiállítást, színházat
Írta:

Nézz online a kiállítást, színházat

Remek élő közvetítéseket is követhetünk online.

 

 

Most, hogy a 4 fal közé szorultunk, előbb utóbb-olyan sorozatokat is meg fogunk nézni, amit valószínűleg sosem akartunk. A hagyományos tévék mellett ott vannak az online videó szolgáltatók, közösségi oldalak, csoportok, és mivel minden bezárt, ezért rengeteg színház, egyesület, jógastúdió, sőt, gyakorlatilag minden áttért az ingyenes online közvetítésre. Olyan sokan álltak át egyik pillanatról a másikra erre, hogy a Facebookon külön oldal jött létre ezeknek az összegyűjtésére. És hogy mit nézhetünk az önkéntes száműzetés ideje alatt? Például ezeket:

 

Régi és új színházi előadások. A fentebb említett Élő közvetítések koronavírus esetén tagjai rengeteg régi színházi előadást linkelnek be a Youtube-ról, köztük sok valódi csemegét. Ezen kívül színházi társulatok is megosztják itt saját felvételeiket, és olyan is van, akik élőben játszanak el egy darabot az internet közönségének. A lehetőséggel számos külföldi színház is élt, például a Broadway darabjait is meg lehet nézni online a broadwayhd.com oldalon.

 

Múzeumi túrák. Mivel a zárlat a múzeumokat is érinti, közülük sokan szintén úgy döntöttek, hogy megosztják a tárlatvezetéseiket online. A Magyar Nemzeti Galéria például elérhetővé tette a Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című tárlatot, illetve a „Remekművek az oktatásban” című oldalt, és a Szépművészeti is elérhetővé tett számos tematikus túrát. Külföldön is számos hasonló példa van ilyenre, így bejárhatjuk a British Museum, a Guggenheim, a Musée d’Orsay, vagy éppen az Uffizi Képtár kiállításait.

 

Állatok. Ha a bezártságban neked is az a legnehezebb, hogy nem lehetsz a természetben, akkor a különböző állatkertek webkameráit szeretni fogod. A Fővárosi Állatkertben a szavanna kifutót, az elefántkifutót és a fóka medencés kamerát is nézhetjük de a madarak fészkeit figyelő kamerák, így a  gólyakamerákat is nézhetjük ráérő időnkben.

 

Közös mozgás. Nehéz lenne összegyűjteni, hány csapat és egyén kínál ingyenesen online edzéseket most a gerincjógától a táncig. Ha van állandó edzőtermed, edződ, akkor először nézd meg az ő oldalukat, utána pedig írd be a Facebook keresőjébe, hogy élő akármilyen óra. Tuti biztos, hogy lesz rá találat!

  • 499 2020. március 24 Életmód 2020. március 24.

    Facebook Comments