5 pozitívum, amit a koronavírus helyzetnek köszönhetünk
Írta:

5 pozitívum, amit a koronavírus helyzetnek köszönhetünk

Bár a csapból is az folyik, mennyire kemény ez a vírushelyzet, azért ha belegondolunk, a pozitív hozadékait is megláthatjuk – íme, ezek közül néhány, legalábbis szerintünk.

 

1. Végre tudunk spórolni – elkerüljük a plázákat, de még azt is meggondoljuk, mit rendeljünk online, vagy miért szaladjunk ki a sarki kisboltba. Ennek egyik oka a #maradjotthon mozgalom, a másik, hogy lehetőleg senkivel ne találkozzunk, a harmadik pedig, hogy okosan gazdálkodjunk a pénzünkkel. Ki tudja, a következő hónapban mennyi bevételre számíthatunk?!

 

2. Zöldebbek leszünk – Na, persze, itt nem arra gondolunk, hogy a bőrünk színe vagy a ruhánk zöldül be, hanem arra, hogy kevesebb ételt pazarlunk, kevesebb dolgot dobunk ki (mert jó lesz az a krém, játék, félig teleírt füzet még valamire), ezáltal kevesebb szemetet is termelünk. Ez pedig jót tesz a Földnek.

 

3. Nem kell közlekedésre költeni – Most nem kell BKV-jegy, -bérlet, a távolsági busz- és vonatközlekedésen és a benzinen is spórolhatunk.

 

4. A postásnak nem kell kétszer csengetnie – Mert biztosan itthon vagyunk, ha jön, és rögtön ajtót is tudunk neki nyitni (bár a kézfogást kerüljük, és amit alá kell írni, saját tollal tegyük).

 

5. Megtanuljuk jobban értékelni, amink van – Talán most sokan belegondolunk, hogy alapvetően egész jó életünk volt a vírus előtt. Így abbahagyjuk a panaszkodást, elégedetlenkedést, és jobban megtanulunk örülni annak, amink van.

  • 576 2020. március 25 Életmód 2020. március 25.

    Facebook Comments