5 last minute adventi naptár házilag
Írta:

5 last minute adventi naptár házilag

Ha még nem szerezted be a gyereknek az idei karácsonyvárót, van egy rossz hírünk: jövő héten már elseje.

 

De mielőtt elrobognál az első szupermarketbe előregyártott kalendáriumot venni, mondanánk valamit. Azt leszámítva, hogy ezek a papírkalendáriumok nem túl személyesek, csokival vannak töltve… 24 nap nassolás után a gyereked tuti csokoládéfüggőként vág neki az ünnepeknek, amit senki nem szeretne, ugye? A házilag készített naptárba viszont azt tehetsz, amit szeretnél: matricát, egészséges nasit, kiautót, bizsut, és na jó, 1-1 csokit is. Szerencsére az internet csak úgy hemzseg nagyszerű csináld magad adventi naptár ötletektől. Ezek között vannak igazán bonyolult és művészi megvalósítások is, de mi most koncentráljunk az egyszerűen és gyorsan elkészíthetőkre.

A vécépapír gurigából készült adventi naptár igazi klasszikus, ráadásul 24 gurigát pár nap alatt össze lehet szedni. Az otthoni fogyasztás mellet nyugodtan gyűjtsd be a munkahelyi mosdóból vagy a barátoktól, akik nem ilyen kreatívban tolják idén. A guriga azért jó, mert egy csokinál nagyobb dolog is belefér, ráadásul pofonegyszerű dekorálni. Csavard be színes papírba mint egy szaloncukrot, vagy fesd be és zárd le a végét egy számozott papírral… Sőt: nézd ezt a cuki Rudolfosat:

rudolf-toilet-paper-roll-adevnt-calendar1

Rudolfból sosem elég, itt van rögtön mégegy. Nyomtass ki 24 darab rénszarvas fejet, vegyél piros lufikat (az a kicsi a legjobb, amit a gyerekek sokszor vízibombának használnak) és töltsd meg őket apróságokkal. A lufi száján azért sok minden befér: kisebb csokik, bizsuk, apróságok, és miután ezt beleküzdötted, fújd fel a lufit. A kicsinek ki kell szúrnia a léggömböt, hogy megkapja a meglepetést. De ami fontos:  egy bizonyos kor alatt ne hagyd hogy nélküled ragadjon ollót vagy tűt, semmi hegyeset!

original_balloon-tree-advent-calendar

Neten bukkantunk erre a szuper látványos, nyomtatható adventi naptárra: csak töltsd le a színes sablonokat innen, nyomtasd ki, vágd körbe és ragaszd össze a palástot és a süvegeket. Szerintünk imádnivaló ez a télapóhadsereg.

adventimikulasok2

Azt is csinálhatod – pláne ha különböző méretű dolgokat szeretnél adni -, hogy minden ajándékot egyenként karácsonyi mintásba csomagolsz, ráírod egy ajándékkísérőn a nap számát és mondjuk csinálsz belőle egy dicsőségfalat. Vagy csak felsorakoztatod egy üres polcra.

advent-calendar-master1

Ha tudod nélkülözni a muffinsütőt egy hónapig, akkor tudunk még egy lehetőséget! Ehhez a 24 darabos minimuffin sütőre lesz szükséged, rengeteg színes papírra és hobbiboltban beszerezhető mágneslapra. Ebből a mágneslapból kell kivágnod azokat a köröket, amivel lezárod a muffinforma mélyedéseit, a színes papírból pedig értelemszerűen a borítás, a dísz lesz. Ha nincs a közelben olyan bolt, ahol tudsz ilyen speciális mágneslapot szerezni, akkor azt is csinálhatod, hogy keményebb kartonnal dolgozol, és pár helyen gyermekbarát ragasztóval odapöttyinted a formához. Csak majd ne felejtsd el alaposan elmosni 24-e után.

muffin10

 

  • 6369 2016. november 28 Életmód 2016. november 28.

    Facebook Comments