Viszlát egyszer használatos csomagolás? Bemutatkozik a RePack
Írta:

Viszlát egyszer használatos csomagolás? Bemutatkozik a RePack

Valódi forradalom ez az online vásárlás területén.

 

 

 

 

Ha te is próbálsz környezettudatosan élni, valószínűleg feltűnt már, hogy milyen irdatlan mennyiségű csomagolóanyagot kapsz egy házhoz rendelt ruhával vagy műszaki cikkel. Én például pont ezért inkább elzarándokolok az adott boltban, és személyesen veszem meg amit csak lehet, mert egyszerűen nem jó nézni, hogy a fél kuka megtelik, pedig csak egy pólót kaptál. Erre a problémára nyújt szuper megoldást a RePack, azaz az első Zero Waste csomagolóanyag. A RePack egy zártláncú újrahasználati rendszer, amely az eddigi tapasztalatok szerint 96%-kal csökkentheti az e-kereskedelmi csomagolási hulladékot, ezzel egyidejűleg ugyanolyan fogyasztói élményt biztosít, mint az eldobható csomagolás. Hogy ez mit jelent pontosan?

 

Az ötlet alapját a finn betétdíjas rendszer adta, és egy olyan csomagolóanyagról van szó, amiből miután kivettük a rendelt árut, boríték méretűre lehet lapítani, és vissza lehet küldeni a feladónak.

Anyaga tartós, újrahasznosított polipropilén, amely három méretben került forgalomba, és ha visszaküldöd, a következő vásárlásból jóváírják az árát. Mivel egy csomagolást átlagosan húsz alkalommal lehet forgalomba hozni, ha a RePack teret nyerne, hatalmas környezeti tehertől szabadítanánk meg a földet. A RePack Európa 10 országában már a gyakorlatban is működik, 2017-ben kb. 20.000 ilyen csomagolást használtak, 2018-ban pedig már 30.000 darabot. Ez azt jelenti, hogy 2 év leforgása alatt mintegy 50.000 egyszer használatos csomagoló anyag kidobásától mentették meg a környezetet, sőt, ha a hússzoros újrahasználhatósággal is számolunk, akkor ez 1 millió csomagolást jelent! Ez egyelőre csepp a tengerben, de reméljük idén további webáruházak is csatlakoznak majd a jelenlegi 50-hez.

 

  • 796 2019. június 10 Életmód 2019. június 10.

    Facebook Comments