Így éld túl a januárt
Írta:

Így éld túl a januárt

Adunk néhány tippet, hogyan tedd elviselhetőbbé a legdepisebb hónapot.

 

1. Kifelé! – Biztosan ezerszer hallottad már, milyen jó hatással lehet a hangulatunkra a napfény, vagy legalább természetes fény. Ezt most tudatosítsd magadban, és januárban menj ki a szabadba, amikor csak tudsz. Ha félsz, hogy megfázol kint, akkor ne a reggeli vagy késő délutáni, hideg órákra időzítsd a sétát, hanem ebéd utánra, amikor a legmagasabbra szökik a hőmérő higanyszála. Ha a hideg sem tántorít el attól, hogy több időt tölts kinn, esetleg, hogy kint sportolj, akkor vedd az aláöltözőt, futócipőt, és hajrá: mozogj a szabadban! Az edzéstől felszabaduló endorfinoknak köszönhetően jobban fogod magad érezni a bőrödben.

 

2. Táplálkozz színesen – Ha több zöldséget, gyümölcsöt, friss fűszernövényt használsz, akkor nemcsak változatosabb és táplálóbb fogások kerülnek az asztalodra, hanem a kedvednek is jót teszel vele.

 

3. Óvatosan a fogadalmakkal – Nagy terveid vannak 2020-ban? Ez önmagában nem baj, de az irreális újévi fogadalmakkal vigyázz – ezek ugyanis a stressz és a csalódottság forrásai, amelyek tovább ronthatják a kedved. Érdemes kisebb, betartható célokkal kezdeni, és lehetőleg ne január elsején. Ne is fogadalomnak nevezd, inkább mondd ki, hogy reális cél – így még kisebb lesz rajtad a nyomás.

 

4. Otthon, édes otthon – Mozdulj ki rendszeresen, vagy legalább beszélj a szeretteiddel telefonon, ha messze vagytok egymástól, mert ha magadra maradsz, azzal nagyobb esélyt adsz a lehangoltságnak. De persze ki ne szeretné kihasználni legalább egy-egy téli estén az időt és lehetőséget arra, hogy bekuckózzon a kanapén, és egy bögre kakaóval meg a kedvenc sorozatával töltse az időt? És ha már otthon vagyunk, érdemes egy kis időt szánni környezetünk szépítésére is, mert ettől is jobb lehet a kedvünk. Egy gyors takarítás, a szemetes kiürítése vagy az, ha finom illat lengi be a lakást, nemcsak egészségünkre nézve lehet előnyös, hanem a hangulatunkkal is csodát tehet. Apropó finom illat: a rossz szagoknak esélyt sem adsz, ha néhány olyan kis csodával szerelkezel fel, mint például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött lenzsákocska, ami kiszűrheti a kellemetlen szagokat, a légszennyező anyagokat, sőt, mivel a páratartalmat is segít szabályozni, a penészedés ellen is hatékony védelmet nyújthat. Használata nem bonyolult: csak tedd oda, ahol használni szeretnéd. Aztán úgy háromhavonta tedd ki a napfényre tisztulni, szellőzni, majd hagyd, hogy tovább folytassa kétévesre tervezett misszióját a lakásod jobb levegőjéért – ez ilyen egyszerű! ;) További infók: https://www.hiilibag.hu/

 

  • 537 2020. január 17 Életmód 2020. január 17.

    Facebook Comments