Patika tisztaság a lakásban: biztosítsd be az otthonod
Írta:

Patika tisztaság a lakásban: biztosítsd be az otthonod

Ezeket az óvintézkedéseket tedd meg az otthonod és az egészséged megóvása érdekében:

 

Napok óta minden a koronavírusról szól: hogy alakul a betegek száma, mik az új intézkedések, hogyan óvjuk meg magunkat és a szeretteinket. Mi is összegyűjtöttük most a legfontosabb tudnivalókat, azaz azt, hogy egyénként, egy emberként mit tehetünk a megfertőződés elkerülésére – azon kívül, hogy megfogadjuk a tanácsot és pár hétig otthon maradunk.

 

Takaríts gyakrabban! A csapból is ez folyik, de azért leírjuk mi is: ilyen fertőzésveszélyes időszakban fontos, hogy az eddiginél is gyakrabban és alaposabban takaríts. A kilincseket rendszeresen töröld át fertőtlenítő szerrel, és a pultokról se feledkezz meg, a kéztörlő pedig akár minden héten mehet a mosásba.

 

Moss kezet gyakrabban! A másik dolog, ami az utóbbi időben percenként elhangzik valahol, ám ahhoz, hogy rutin legyen, mondogasd te is magadnak: moss kezet. Amikor hazaérkezett, akkor mindenképp, de ha csinálsz valamit, amitől kicsit is piszkos lett a kezed, vezessen az utad először a fürdőbe. Ha úgy érzed, a sok mosástól kiszáradt a kezed, használj kézkrémet, de ne a kézmosás gyakoriságát csökkentsd!

 

A kinti cipőt, ruhát rögtön vedd le, ez utóbbi mehet is a szennyesbe. Mivel a vírus akár 8-9 órát is képes életben maradni különböző felületeken, fontos, hogy a ruhánkat is rögtön átcseréljük otthonira, hogy még véletlen se fordulhasson elő, hogy ott van a vírus például a pulóverünkön, amiben ölelgetjük a családot. A cipőt is vedd le rögtön az előszobában, most ne menj be vele a lakásba!

 

Moss gyakrabban! A szakemberek azt tanácsolják, hogy a ruháinkat is mossuk gyakrabban a koronavírus miatt. Bár a vírus csak pár órát képes életben maradni a felületeken, de ne kockáztassunk. Mossuk lehetőleg meleg vízben és mindig mosószerrel a ruháinkat.

 

Szellőztess és használj Hiilibaget! Fontos, hogy a lakás levegőjét is tartsd egészségesen, ezért szellőztess át kereszthuzattal gyakran és használj olyan légtisztító berendezést, ami a felesleges nedvesség mellett kiszűri a kórokozókat is levegőből. Ilyen például a Hiilibag, ami a természetes bambusz szén erejével tisztítja a levegőt, vegyszerek, vagy elektromos áram nélkül.

  • 645 2020. március 20 Életmód 2020. március 20.

    Facebook Comments