Meglepő konfliktusforrások, amin összeveszhetsz a pároddal
Írta:

Meglepő konfliktusforrások, amin összeveszhetsz a pároddal

Megcsalás és házimunka? Ugyan!

 

 

Párkapcsolatban élni nem könnyű, de társ nélkül élni mégsem az igazi. Ahol viszont több ember működik együtt, ott óhatatlanul is előfordulnak konfliktusok. A párkapcsolaton belüli konfliktuskezelésnek komoly szakirodalma van, és azzal is számtalan cikk foglalkozik, hogy hogyan lehet kezelni az olyan kardinális kérdéseket mint az ágyra hajított vizes törölköző, a felhajtva hagyott vécédeszka vagy a féltékenység. Ám a napi veszekedés néha egészen meglepő helyről érkezik. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.

 

1. Hideg-meleg anomália. Azt gyakorlatilag kimondhatjuk, hogy nincs az a hőmérséklet, ami egy nőnek és egy férfinak is megfelelő lenne. A nagyon rossz megoldások között kereshetünk egy kompromisszumos 22 fokot, ahol a nők két pulcsiban fáznak, a férfiak pedig egy szál pólóban néha orvul szellőztetésre nyitják az ablakot. Csak egy biztos: előbb-utóbb az egyik fél fel fog csattanni az áldatlan állapotok miatt.

 

2. Az őszintén megválaszolt kérdések fájó igazsága. Egy férfit mindig óvatosan kérdezz meg a véleményéről, mert a végén még válaszolni fog. És míg egy nő pontosan tudja, hol vannak azok a keretek, amiket nem szabad szétfeszíteni, egy férfi képes lesz olyasmit válaszolni az „alapozóval vagy nélküle tetszem jobban” kérdésre, hogy lealapozva szárazabbnak tűnik a bőröd, nélküle viszont látszanak a pihék az arcodon. Köszi.

 

3. Mi számít ételnek? Nos, a két nemnek erről is eltérő véleménye van. A férfiak simán elélnek pizzán, chipsen és gumicukron hetekig, és ők ebben semmilyen kivetnivalót nem is látnak. Csúnya veszekedés akkor lesz belőle, ha szóváteszed, hogy az étrendjük megegyezik egy otthon hagyott 8 éves gyerekével… szóval csak óvatosan. Inkább szerezz  valami egészségeset, és tálald fel neki, de az önérzetével jobb nem packázni.

 

4. Az ártatlan híradózás elfajulásának esete. Egy teljesen nyugodt otthonülős este is torkollhat nagy veszekedésbe, ha van egy kis pechünk. X politikus mondott valamit, amitől kiszalad belőlünk egy „ezt az idiótát” sóhaj? Na ezek azok a kezdő mondatok, amik az élet értelméről, a kisebbségek helyzetéről, a gyereknevelésről vagy az abortuszról szóló kőkemény ideológiai vitába tudnak átcsapni egy gyanútlan kedd este.

 

5. Az internet. Úgy ám, és most nem az online, 18+ videókra célzok. „Miért játszol a gépen, amikor beszélgethetnénk is?” „Tedd már le a Facebookot egy kicsit.” „Tényleg minden képet végig kell szívecskézned Instagrammon?” „Elég volt már ennyi közös szelfi, aludni akarok!” Ismerős? Az internethasználat bizony kiapadhatatlan konfliktusforrás tud lenni, ha egy kockával, vagy egy szelfikirálynővel jövünk össze, és mi nem osztozunk a szenvedélyében.

  • 477 2020. február 26 Életmód 2020. február 26.

    Facebook Comments