Karácsonyi készülődés 1.0
Írta:

Karácsonyi készülődés 1.0

Ezt már most tedd meg, hogy ne legyen kapkodás a karácsony előtti időszak!

 

 

Közeleg a karácsony, ezt ha akarnánk se tudnánk figyelmen kívül hagyni. A boltok polcain megjelentek a karácsonyi ajándékcsomagok és az égősorok, az újságosoknál felbukkantak az adventi különszámok, a Vörösmarty téren pedig már áll a karácsonyi vásár. Ez az év legszebb, legmeghittebb időszaka, ám sokszor a legstresszesebb is. Szeretnénk, ha minden maximálisan jól sikerülne, ezért aztán hajlamosak vagyunk „túltolni” a készülődést. Segítségképp most összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amiket már most egészen nyugodtan megtehetsz a gördülékenyebb karácsonyért.

 

Írj ütemtervet: ez talán a dolgok alfája és ómegája. Írd össze, hogy mi mindent szeretnél megcsinálni a karácsonyi készülődésben és hogy ezekre mikor lesz várhatóan időd. Így pontosan látni fogod az előtted lévő feladathalmot és jobban be tudod osztani az idődet. Pro tipp: a legvégén hagyj egy üres napot: ha tudtad tartani a tervet, akkor lesz egy nap pihenésed karácsony előtt, ha pedig elúsztál, akkor nagyon jól fog jönni ez az extra nap.

 

Kezdj el dekorötleteket, receptötleteket gyűjteni. Ha nem minden évben ugyanaz a menü és a dekoráció, akkor már most állj neki elmenteni a szembejövő receptötleteket és ha a boltban megtetszik egy dísz, azt is megveheted már. Nem vicces december 20-án vadászni ezeket, légy előrelátó.

 

Gyűjts ajándékötleteket: kezdd el listázni, hogy kinek mit akarsz venni az ünnepre. A karácsony előtti napokban ugyanis nem csak karácsonyfadíszt, de ajándékot is rémálom venni. Ha látsz valami szimpatikusat út közben, vedd meg, akár úgy is, hogy majd otthon eldöntöd, ki kapja.

 

Kezdd el megrendelni az ajándékokat Aliexpressről: ezzel már kicsit el is vagy késve, hiszen a Kínából rendelt csomagok sokszor egy hónap alatt csak érnek ide, de ha gyorsan rendelsz, még nem lesz baj. Szánj rá egy-két napot, hogy átböngészd a filléres ajándékötleteket, sok családtagot le lehet így tudni.

 

Kezdd el kimosni a függönyöket, persze csak ha voltak ilyen terveid karácsonyra. Aki járt már úgy, hogy fenyőtüskék közepette próbálta a helyére visszavarázsolni a csipkefüggönyt, az pontosan tuja, hogy nem jó ötlet. Hidd el, semmi baja nem lesz karácsonyig, ha már most kimosod, pár hét alatt nem fog bepiszkolódni.

 

Már most gondoskodj a lakás levegőjéről, mert semmi nem tudja úgy elrontani a gyönyörű ünnepi hangulatot, mint az áporodott, büdös levegő. Ehhez szerezz be Hiilibaget, azaz bambusz szénnel töltött légszűrő párnát, ami egyszer s mindenkorra megoldja a problémát. Hatékonyan elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat., megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását és elnyelheti a felesleges nedvességet.

  • 534 2019. november 15 Életmód 2019. november 15.

    Facebook Comments