8 perces edzés az álomalakért
Írta:

8 perces edzés az álomalakért

Állítólag elfelejthetjük az órákig tartó edzést, mert ez a nyolcperces gyakorlatsor ugyanolyan hatásos lehet!

 

Manapság már mindent gyorsabban akarunk elérni – gyorsabb közlekedésre, internetre, vásárlásra vágyunk, miért lenne ezalól kivétel az edzés? Sokan, akik nem a mozgás szeretete miatt járnak sportolni, hanem azért, hogy jó formában legyenek, inkább másra fordítanák az időt… és könnyen lehet, hogy erre lesz is lehetőségük. Már ha hihetünk a tudománynak.

 

Orlandói kutatók ugyanis összeállítottak egy olyan 8 perces edzéstervet, amelyek a test minden izmát megmozgatják. Ha ezeket a gyakorlatokat ebben a sorrendben, és hasonló intenzitással tudod elvégezni, akkor ugyanolyan molekuláris változások lesznek tapasztalhatóak az izmaidban, mintha más sportokat egy órán keresztül űztél volna – állítják a tudósok.

 

Jól hangzik? Akkor próbáld ki ezt a 12 gyakorlatot, amelyek közül sokat már az általános iskolai tornaórán megismerhettél. Ha kevesled a nyolc percet, akkor ismételd meg az egészet – az  már néhány sportoló véleménye szerint is elég terhelés lehet az izmaidnak.

További jó hír, hogy nem kell drága eszközöket beszerezned: a gyakorlatokhoz csak egy falra, illetve egy stabil székre van szükség. Vagy gyakorlatilag bármire, amire támaszkodni és felállni lehet.

  • 1208 2016. december 06 Életmód 2016. december 06.

    Facebook Comments