Sálba burkolózott fák: tudod mit jelent?
Írta:

Sálba burkolózott fák: tudod mit jelent?

Láttál mostanában fára kötözött sálat? Nem, ezek nem elveszett darabok, hanem valami nagyon fontos dologra hívják fel a figyelmet.

 

Újabb „trend” érte el Magyarországot: a jeges vödrös és a manökenes kihívás után most valami igazán kézzelfogható dolog terjed, amit talán már te is észrevettél. Egyre többen számolnak be róla, hogy itthon is látnak fára kötött sálakat, és ezzel el is értünk a kezdeményezés lényegéhez. Ezek a darabok nem elvesztek: azért kötik oda őket, hogy a hajléktalanok ingyen elvihessék. Pont ezért általában egy cetli is társul hozzá olyan szöveggel, hogy „Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!”

Igen, erre mondhatod, hogy csepp a tengerben egy hajléktalannak a sál, de ők a legkiszolgáltatottabbak a téli időjárás viszontagságaira. Minden apróság jóé jön nekik, ráadásul a figyelmet is segít erre a problémára terelni ez a színes kezdeményezés. A sáladományozás természetesen Amerikából indult, és nem csak kerítésekre, de villanypóznákra és kerítésre is köthetsz vastag kötött sálat. Azt szeretnénk kérni: ha van olyan darabod, amire már úgyis a kiszelektálás vár, azt inkább egy közeli fa „nyaka” köré!

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

  • 1213 2016. december 07 Belföld 2016. december 07.

    Facebook Comments