Ilyen lett az új hazai cipőmárka első sneaker kollekciója
Írta:

Ilyen lett az új hazai cipőmárka első sneaker kollekciója

A Maklári cipőket Magyarországon tervezik és gyártják, és már kaphatóak.

 

Mindig öröm számomra, ha magyar divatról, tervezőkről, sikerekről írhatok. Vagy éppen új márkáról, új tervekről, célokról. A Maklári cipőről a WeLoveBudapesten olvastam. Az új hazai cipőmárka első sneaker kollekciója szeptember 8-tól kapható, és hát szerintem nagyon szépek lettek ezek a cipellők!

 

Minden darabot itthon terveznek és gyártanak le – a cipők kézzel készülnek egy újpesti üzemben.

maklari_uzemben_7_small maklari_uzemben_15_small

Maklári Erik Perjési Rolanddal, Kiss Csabával és Jakab Péterrel közösen tervezte meg a márka első sneakerét, a Maklari Prime-ot, amely külső megjelenésében, formájában a retró futócipők vonalvezetését követi.

 

A kiváló minőségű olasz bőrből készülő cipők oldalán megtalálható 8-as szám valójában nem a márka logója, hanem a családi cipőkészítés 1988-as indulására utal – mint a sarokrészen díszelgő IXX8 felirat is.

 

A kezdetek

Maklári Sándor a nyolcvanas évek közepén kezdett el a vízilabdázás mellett anyagbeszerzéssel is foglalkozni egy cipész ismerősénél. Ezt követően egyre több időt töltött a cipészműhelyben: érdekelni kezdte a cipőkészítés, ezért lelkesen sajátította el a szakma fortélyait.

 

Ezt követően dolgozott a Duna cipőgyárnak, majd a Tisza cipőnek is besegített. Mostanra elérkezettnek látták az időt, hogy a következő generáció megalkossa a család első önálló márkáját – a jövőbe tekintenek, de a tradíció továbbra is fontos része a vállalkozásnak.

 

Az első 100

A fent említett 1988-as évszámból a kilences és a nyolcas visszaköszönt a szeptember 8-i dátumnál is, ekkortól elérhető az első 100 Maklári sneaker a gyártói weboldalon és a BP Shop üzleteiben, illetve a márka webshopján. A cipők 29.990 foritba kerülnek, és három színben kaphatóak: Powder Cream, Fresh Mint, Concrete Grey.

  • 978 2018. szeptember 18 Belföld 2018. szeptember 18.

    Facebook Comments