Újabb nemzetközi díjat kapott a Sziget Fesztivál
Írta:

Újabb nemzetközi díjat kapott a Sziget Fesztivál

A European Festival Awardson ismét díjazták a Szigetet.

 

Úgy érzed, az elmúlt évben különösen jó volt a Sziget Fesztivál zenei felhozatala? Nem vagy ezzel egyedül. Olyannyira, hogy egyik kedvenc nyári zenés programunk nemrég elnyerte a European Festival Awardson a Line-up of the year, vagyis a tavalyi év legjobb zenei felhozataláért járó díjat.

 

A fesztiválok világában sokat jelent, hogy ki tud valamilyen kategóriában nyerni a European Festival Awardson, a Szigetnek ráadásul ez most nem is először sikerült. Kétszer volt már  Európa legjobb nagyfesztiválja, nyert már a legjobb zenei felhozatalért járó díjat és volt a fellépők kedvenc fesztiválja, tavaly pedig a év életmű díját is átvehették (a Sziget korábban autóbalesetben elhunyt munkatársa ezt posztumusz kapta meg).

 

Az idei gálán a Line-up of the year kategóriában elért diadallal a legnagyobb magyar zenei fesztivál olyan versenytársakat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza.

 

A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény. A díj átadásakor hangsúlyozták, hogy a megmérettetésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program.

  • 1317 2018. január 30 Belföld 2018. január 30.

    Facebook Comments