Idén már nem lesz Red Bull Air Race Budapesten
Írta:

Idén már nem lesz Red Bull Air Race Budapesten

A júliusra tervezett műrepülős verseny végül nem kapta meg a fővárostól a szükséges engedélyeket, így nem kerül megrendezésre – vagy nem itt.

 

Persze, sokféle ember van a világon, de szerintem a budapestieket alapvetően két kategóriába lehet besorolni: akik szeretik a Red Bull Air Race-t, és akik utálják. Utóbbiaknak nyilván a zajból és a felhajtásból van elegük, amit már a gyakorlás során is el kell viselniük, na meg az eseményhez kapcsolt útlezárások sem éppen kellemes emlékek… igen, már csak emlékek, ugyanis idén már nem rendezik meg a műrepülős versenyt a fővárosban (arról olvastunk a napokban, hogy talán a Balatonnál lesz Air Race… meglátjuk).

 

Az ok: a főpolgármester, Tarlós István nem adja meg az engedélyt ehhez. Mert hogy fontosnak tartották figyelembe venni a budapesti lakosság észrevételeit és érdekeit – vagyis a zajra és egyéb dolgokra érkezett számtalan panaszt.

 

Ezért úgy döntöttek, “a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre”. Tarlós a műrepülőverseny alternatív helyszíneként a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét javasolta a szervezőknek – írja a We Love Budapest.

  • 852 2019. február 19 Belföld 2019. február 19.

    Facebook Comments