Új biciklis sáv a Ferenc körúton
Írta:

Új biciklis sáv a Ferenc körúton

A városban egyre több a kerékpárút, illetve bringásoknak kijelölt sáv – most épp a Ferenc körúton alakítanak ki egy ilyen szakaszt. A hab a tortán, hogy mindkét irányba.

 

Mindnyájunknak más és más okok miatt lehet szimpatikus, hogy autó vagy tömegközlekedés helyett inkább biciklivel rójuk a kilométereket Budapest utcáin.

 

Ha te is két kerékre váltottál az utóbbi időben, vagy csak most tervezed, és a Nagykörúton is bringáznál, akkor figyelj, mert ez a hír neked is hasznos lesz: a Ferenc körúton is kialakítanak biciklis sávokat, méghozzá mindkét irányban.

 

„A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, amelyek – a híd járdáin keresztül – csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz, a Nagykörútról közvetlenül elérhetővé válik a budai rakparti kerékpárút. A jelenlegi parkolók egy része megmarad, a megszűnő helyek pótlására pedig a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot” – írja a WeLoveBudapest.

 

Hogy ebből mit érzékelnek majd az autósok? Nos, legfeljebb csak annyit, hogy valamivel többen bicajoznak arrafelé, de az ő forgalmi sávjaik száma nem fog csökkenni a változások miatt.

 

Forrás: WeLoveBudapest.com

Fotó: BKK

  • 757 2020. július 23 Belföld 2020. július 23.

    Facebook Comments