3+1 tipp a nyugalmasabb karácsonyért
Írta:

3+1 tipp a nyugalmasabb karácsonyért

Így tehermentesítheted önmagad, hogy ne az utolsó pillanatban őrülj meg az ezernyi tennivalótól.

 

 

Most, hogy az adventi időszak első két hetén már túl is vagyunk, maximumra pörgött a karácsonyi őrület. A szeretet ünnepe hivatalosan is évek óta a legstresszesebb időszak, amikor mindenki rohan, mindenki ideges, és azt sem tudjuk hol áll a fejünk. Munka mellett sajnos mindent az utolsó pár, szabadságon töltött napban akarunk elintézni, és ilyenkor aztán beüt az őrület. Hogy idén ez máshogy legyen, van pár dolog, amit máshogy is csinálhatnánk.

  1. Az ajándékok. A karácsony egyik legnehezebb része, hogy kinek mit vegyünk ajándékba, ez rendszerint több heti szenvedést jelent. De miért is nem kérdezzük meg? A családban lévő gyerekek szülei, a felnőttek házastársai vagy testvérei jó eséllyel tudnak valami tippet, ha pedig mindenki hasonlóan tanácstalan, írjon mindenki egy kívánságlistát, amiből válogatni lehet. Csalódás garantáltan kizárva, és csomó időt spórolhatsz meg ebben az értékes időszakban.
  2. Ess neki a karácsonyi nagytakarításnak már most! A legtöbbünk ilyenkor szó szerint a pincétől a padlásig kitakarítja a házat. Leporoljuk a szekrény tetejét, leolvasztjuk a hűtőt, kitakarítjuk a cipősszekrényt, és a szellőzőrácsot a fürdőben, egyszóval teljes puccba vágjuk a lakást. Sokan ezt is az utolsó egy-két napban próbálják megoldani, ám egészen nyugodtan végezd el apránként beosztva, amit lehet. És attól se félj, hogy a munkád hatása eltűnik karácsonyig! Tégy egy szagtalanító, páramentesítő, légtisztító Hiilibaget a hűtőbe, a cipők közé, a kutya fekhelye mellé, hogy ne térjenek vissza a kellemetlen szagok, sőt, a fürdőben a párát is megköti, így biztos nem lesz dohos, penészes a levegő az ünnepekre.
  3. Kezdj el dekorálni! Ahol kitakarítottál, ott már egészen nyugodtan felteheted az ünnepi díszeket is. A karácsonyfa persze majd csak szenteste érkezik, de egy szép asztali dísz a tiszta ebédlőasztal közepén, vagy egy fényfüzér a csillogó ablak előtt máris meghozza az ünnepi hangulatot.

+1      Dolgozz előre a konyhában is! Ki mondta, hogy mindent 24-én kell lefőzni? A karácsonyra szánt sütemények tésztáját egészen nyugodtan elkészítheted előre, tedd be a fagyasztóba, és karácsonykor már csak formázni, tölteni kell az isteni finomságokat. Ugyanígy a töltöttkáposzta is csak jobb lesz, ha egy-két napot áll, így összeérnek az ízek. 24-ére ne hagyj mást, csak a kényes halételeket, és az előre elkészített sütemények kisütését.

  • 758 2018. december 14 Belföld 2018. december 14.

    Facebook Comments