Amerikában több díjat is nyert a Kincsem
Írta:

Amerikában több díjat is nyert a Kincsem

Egy kaliforniai filmfesztiválon is díjazták az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar filmjét.

 

Bevallom, rendszeres moziba járóként a mai napig nehezen tudnak a barátaim rábeszélni arra, hogy egy magyar filmre üljek be velük. Nem sznobságból vagy rosszindulatból, hanem egész egyszerűen azért, mert más típusú filmek érdekelnek. Ezért a Kincsemet is elég szkeptikusan kezdtem nézni velük, és a pozitív kritikák ellenére sem vártam tőle semmit, de talán épp ezért tetszett végül annyira ez a produkció.

 

És ezzel nem vagyok egyedül, ugyanis a Kincsemet eddig több mint 444 ezer néző látta a hazai mozikban (ennek köszönhetően az elmúlt 10 év egyik legsikeresebb magyar filmje), másrészt pedig külföldön is sikeres. A nemrég véget ért kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr, valamint a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte.

 

Érdekesség:

Májusban a cannes-i filmfesztiválon a forgalmazóknak is bejött a Kincsem. Kínában, Dél-Koreában, Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában és Szerbiában már biztosan látható lesz a Kincsem, sőt az Emirates légitársaság járatain is vetítik majd. De mivel angol és amerikai forgalmazók is látták, könnyen lehet, hogy hamarosan ott is látható lesz ez a magyar produkció.

  • 811 2017. október 17 Belföld 2017. október 17.

    Facebook Comments