Jön az I. Nemzetek Sajtfesztiválja!
Írta:

Jön az I. Nemzetek Sajtfesztiválja!

21 európai országból és Amerikából is érkeznek finomságok hazánk legnagyobb sajtünnepére – ha sajtrajongó vagy, október 28-án kóstolj kedvedre a Hiltonban!

 

„365 különleges sajt a világ minden tájáról – Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!” – ezzel a mottóval rendezik meg idén első alkalommal hazánk legjelentősebb sajtfesztiválját október 28-án. A sajtkiállítás mellett idén másodszor mérettetnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén, valamint ünnepélyes keretek között megalapítják a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát a világ leghíresebb sajtmesterének vezetésével.

 

A finomságokat nem fogod tudni megunni, hiszen 21 európai országból, Amerikából és Magyarországról is érkeznek sajtkülönlegességek Budapestre, a fesztiválon részt vesznek a Mondial du Fromage Supergold nyertesei, és több mint 100 féle termék képviseli a „sajt nagyhatalmat”, Franciaországot.

 

A Hilton Budapest báltermében tartandó rendezvényen a sajtokat típusok szerint, akár hozzájuk illő borokkal is lehet kóstolni, és lesznek előadások a sajt és bor kapcsolatáról, na meg a sajt szerepéről a gasztronómiában. Franciaországból hazánkba látogat a világ egyik leghíresebb sajtkészítője és sajtlovagja, Roland Barthélemy, aki bemutatja a Sajtmesterek Nemzetközi Céhét, és az est folyamán megalakul a szervezet hazai tagozata, illetve kihirdetik a II. Magyar Sajtok Versenyének eredményét is. Szórakoztató programból sem lesz hiány, ugyanis Fekete László, hazánk legerősebb embere sajtemelő világrekordot állít fel, ám előtte a közönség soraiból is jelentkezhetnek vállalkozók, akik megmutathatják: meddig tudják kitartani a sajtokat.

 

A rendezvényt a Hilton Budapest Báltermében rendezik meg (I.ker., Hess András tér 3.), október 28-án 15 órától. Jegyek elővételben 3500 forintért, a helyszínen 4000 forintért kaphatók. A jegy korlátlan sajtfogyasztást és egy kóstoló pohár bort tartalmaz.

 

További információ: https://www.facebook.com/events/1801101103251511/

  • 873 2017. október 18 Gasztronómia 2017. október 18.

    Facebook Comments