Az erő ismét ébredezik: közeleg a nyolcadik Star Wars film premierje
Írta:

Az erő ismét ébredezik: közeleg a nyolcadik Star Wars film premierje

Az utolsó jedik bemutatója még két hónap, ám az izgalom lassan a tetőfokára hág.

 

A Star Wars filmeket szinte a kezdetektől hatalmas kultusz és őrület övezi, és nincs ez másként a legújabb, nyolcadik résszel sem. Az utolsó jedik ugyan csak december 14-én érkezik a mozikba, ám a fanatikusok már most alig bírnak magukkal, amit mi sem mutat jobban, minthogy szokásos módon megint sikerült bedönteniük a legnagyobb magyar multiplex hálózat honlapját a jegyelővétel első napján. A hatalmas érdeklődés miatt az online vásárlás megadta magát: rengeteg embernek csak a jegyárat vonták le, ám jegyet nem kaptak, és bár a pénzt mindneki visszakapta pár nap késéssel, ez valószínűleg nem vigasztalja a premier előtti vetítésről lemaradt rajongókat.

A történetről egyelőre nem sok szivárgott ki. A nyolcadik rész (YU 34)-ben játszódik, ott, ahol Az ébredő erő befejeződött. Rey megtalálta Luke-ot egy Ahch-To nevű bolygón, ahol Luke száműzetésbe vonult, innentől pedig egyelőre csak a trailerre hagyatkozhatunk. Az viszont elég sok mindent elárul, szóval ha inkább a moziban lepődnél meg, ugorj a következő bekezdésre. A találkozás után ugyanis Luke kiképzi Reyt, majd megjelenik Kylo Ren is, Phasma százados pedig megküzd Finnel…

A forgatókönyvet Rian Johnson írja, a zenét John Williams szerezte, és Az ébredő erőbeli szerepük után ebben a filmben is visszatér Mark Hamill, Daisy Ridley, Peter Mayhew, Adam Driver, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, John Boyega, Gwendoline Christie, Lupita Nyong’o, és a tavaly elhunyt Carrie Fishert is láthatjuk még egyszer, utoljára a filmvásznon. A szereplőgárda új tagjai között van Benicio del Toro és Tom Hardy is.

 

  • 717 2017. október 19 Kultúra 2017. október 19.

    Facebook Comments