10 tipp, hogyan kezeld introvertált barátodat
Írta:

10 tipp, hogyan kezeld introvertált barátodat

Legyen szó barátságról vagy párkapcsolatról, szerintünk sok boldog perc vár rád a befelé forduló barátoddal – de néhány dolgot azért tarts be és fogadj el ehhez.

 

1. Ahogy a név is mutatja, az introvertált ember befelé forduló. Tehát nem undok, nem depressziós, nem antiszociális, és nem direkt csinálja, egyszerűen ilyen. Fogadd el.

 

2. Elemző, megfigyelő típusú ember, ebből kifolyólag néha túlelemez és túlgondol dolgokat. A legjobb barátnőm is ilyen – néha figyelmeztetem őt erre, de nem azért, hogy megváltoztassam. Így fogadtam el és így szeretem őt, és ezt ő is tudja.

 

3. Nem azért nem hív fel, nem ír rád Messengeren, nem ajánlja fel magától, hogy találkozzatok vagy elkísér ide-oda, mert nem akar hallani felőled. Egyszerűen nem az a típus, aki kezdeményezi ezeket a társas dolgokat, mert tök jól elvan egyedül, a maga kis világában.

 

4. Ha olyan témáról van szó a társaságban, aminek szakértője (irodalom, történelem, Harry Potter összes, sorozatok), szívesen beszél róla bárkivel, de ne várd, hogy sokat megtudsz a személyiségéről, az érzéseiről vagy arról, hogy ő maga milyen ember.

 

5. Az introvertált ember szeret csendben lenni. Ha túl sokat fecsegsz, vagy beszéltetni akarod, azzal elfárasztod, és egy idő után menekülőutakat fog keresni. Ha viszont melletted csendben lehet, az a komfort legmagasabb szintje számára, és ezt értékelni fogja.

 

6. Egyedül tudnak a leginkább feltöltődni. Ne vedd bántásnak, ha azt mondja, most egy kicsit szeretne inkább egyedül maradni.

 

7. Kimozdulni egy rémálom lehet számukra, ezért ha nem fixáltátok le az adott programot, akkor könnyen lehet, hogy az utolsó pillanatban lemondja.

 

8. Nem ápolnak felesleges kapcsolatokat. Csak olyan emberekkel töltik az idejüket, akiket tényleg szeretnek. Szóval ha fenn vagy egy befelé forduló ember barátlistáján, az sokat jelent (akkor is, ha nem mondja ki).

 

9. A legdurvább az lehet számukra, ha egy csoport vagy egy egész teremnyi ember előtt kell beszélniük, és mindenki rájuk figyel.

 

10. Ha egyszer a barátod vagy a kedvesed lesz egy introvertált ember, akkor nagy szerencséd van, mert többségében a mély érzelmi kapcsolatokat keresik olyanokkal, akikkel egyenrangú társaknak érzik magukat. Ezt ne feledd, és becsüld meg a te kis befelé forduló társadat! ;)

  • 1086 2017. október 20 Életmód 2017. október 20.

    Facebook Comments