Magyar luxusvilla a New York Times ingatlanrovatában
Írta:

Magyar luxusvilla a New York Times ingatlanrovatában

Majdnem egymilliárd forintért árulják a következő luxusvillát, elsősorban amerikai vevők érdeklődését várva – nem is csoda, hiszen a hirdetés a New York Times ingatlanrovatában jelent meg.

Biztosan te is gyakran hallod, hogy Budapest népszerű a más országokból érkezők körében. Ez pedig már nemcsak azt jelenti, hogy turisták, cserediákok és itt dolgozó külföldiek költöznek be egy időre esetleg épp a mi szomszédságunkba, vagy állnak előttünk sorba a boltban, hanem azt is, hogy egyre többen vásárolnak ingatlant fővárosunkban.

 

Vannak, akik kis lakásokra „vadásznak”, hogy mondjuk évente néhány alkalommal, amikor a párjukkal visszatérnek Budapestre, legyen hol megszállniuk. Mások inkább a várostól némi autózással elérhető kertes házakat részesítik előnyben, de persze olyanok is vannak, akik mélyebben a zsebükbe nyúlva választanak maguknak ingatlant.

 

Ezt teszi majd az a szerencsés is, akinél kedv és anyagi lehetőség egyaránt adott ahhoz, hogy a Rózsadombra költözzön. Nemrég ugyanis a New York Times ingatlanrovatában jelent meg néhány fotó és egy hirdetés egy gyönyörű budai villáról, amire – mint az várható is – elsősorban amerikai vevőjelöltek jelentkezését várják.

 

Az 1932-ben barokk stílusban épített villát úgy újították fel, hogy korhű maradhasson, ugyanakkor a modern technika vívmányai és a tulajdonosok kényelmét szolgáló részletek is helyet kaptak benne, úgymint például egy wellness részleg – fűtött medencével, finn- és infraszaunával, jacuzzival, gőzfürdővel és masszázszuhannyal – és egy lift is.

 

A négy hálószobával és négy fürdővel rendelkező ingatlanban persze helyet kapott néhány olyan dolog is, amit egy régi villától elvárhat az ember. Van például könyvtár és borospince, ahol akár 500 palack is elfér – de nem kötelező feltölteni, természetesen.

 

Az ingatlan iránt érdeklődők láthatják, hogy itt a részletekre is tényleg ügyelnek: kovácsoltvas csillárokkal, körte- és mogyorófa parkettával, valamint beépített, cseresznyefa szekrényekkel is próbálják lenyűgözni a potenciális vásárlókat.

 

És ha már fentebb a tulajdonosok kényelmét említettük, akkor hadd emeljük ki, hogy aki megvásárolja a 990 millió forintos áron kínált ingatlant, annak automata redőnyök, központi porszívórendszer, valamint a platán-, cédrus és gesztenyefás parkban beépített öntözőrendszer teszi gondtalanná a hétköznapjait. Ha mi nyertük volna az ötös lottó főnyereményét, egy percig sem gondolkodnánk tovább, megvásároljuk-e…

asp_620_513

 

asp_620_229

 

asp_620_320fotók:nytimes.com

 

  • 1350 2015. június 04 Életmód 2015. június 04.

    Facebook Comments