Fillérekért ígér éttermi vacsorát ez a mobil app
Írta:

Fillérekért ígér éttermi vacsorát ez a mobil app

A Too Good to Go alkalmazás segítségével szinte ingyen lehet számos helyi étterem maradék ételeiből rendelni. Mi már alig várjuk, hogy itthon is működjön ez az app!

 

Nemrég olvastam, hogy Dániában többek közt úgy is fellépnek az elképesztő élelmiszer-pazarlás ellen, hogy olyan szupermarket nyílt, ahol csak lejárt szavatosságú ételeket lehet vásárolni, persze fillérekért. Ezek után talán nem is meglepő, hogy onnan ered a Too Good to Go („túl jó, hogy kidobjuk”) nevű alkalmazás alapötlete, amit két környezettudatos brit vállalkozó, Chris Wilson és Jamie Crummie „mentett át” az Egyesült Királyságba.

 

Az elkészült mobil app lényege, hogy a regisztrált éttermek ételválasztékából lehet rendelni 2 font és 3.5 font közti árakon (vagyis tényleg csak pár száz forintért) olyan fogásokat, amiket aznap, a nap végén már kidobnának. Természetesen nem romlott ételekről van szó, hanem olyan kajákról, amikből véletlenül túl sok készült, vagy egyszerűen nem kérte őket annyi ember, ezért egy csomó megmaradt belőlük.

 

Hogyan működik? Nagyon egyszerűen! Az alkalmazás letöltése után lehet végignézni az elérhető ételek listáját, kiválasztani, amit kérünk, bankkártyával fizetni, majd az adott étteremben átvenni a megadott határidőig – többnyire ebéd és vacsora után, illetve a záróra előtti időszakban.

 

Magyarországon sajnos még nem elérhető (nekem az AppStore azt jelezte ki, hogy letölthetem, használni viszont valószínűleg még nem tudnám). Ha viszont Angliában jársz, vagy esetleg ott élsz, akkor Leedsben és Brightonban már számos helyi étteremben élvezheted ennek az appnak az előnyeit – sőt, ebben a hónapban már Londonban is!

  • 1215 2016. augusztus 24 Életmód 2016. augusztus 24.

    Facebook Comments