3 fontos dolog amit mostantól tegyél meg magadért
Írta:

3 fontos dolog amit mostantól tegyél meg magadért

Sokan hajlamosak vagyunk saját magunkat többé-kevésbé háttérbe szorítani, aminek hosszabb távon kellemetlen következményei is lehetnek. Törődj magaddal jobban – már az alábbi három alaplépés betartásával sokat tehetsz saját magadért.

 

1. Énidő – Mikor töltöttél utoljára legalább egy fél órácskát olyan dolgokkal, amik neked fontosak? Az énidő a lélek elixírje, legyen szó akár olvasásról, sorozatnézésről, színezésről, egy nagy sétáról, vagy akár arról, hogy addig játszol a kutyáddal, amíg csak kedvetek tartja.

 

2. Sport – Komoly nemzetközi kutatások is bebizonyították, hogy rendszeres mozgás a hosszú élet titka. Na jó, legalább az egyik titka. Ezért hát kijelenthetjük: mindannyian tartozunk magunknak annyival, hogy rendszeresen sportolunk. Válassz olyan mozgásformát, amit örömmel űzöl, és kezdd olyan edzőteremben vagy parkban, ami közel van az otthonodhoz. Így szinte biztos, hogy hamarabb szokásoddá, életed részévé válik a mozgás.

 

3. Tiszta, kellemes környezet – A rohanó hétköznapokon sokan elhanyagoljuk környezetünket. Elfelejtjük kidobni a zöldség- és gyümölcsmaradékot, nem visszük le időben a szemetet, ismét bent marad a szennyes meg a koszos cipő a szobában, és a kutya fekhelyét sem mosta ki senki. Ezek az ismerős helyzetek néhány napon belül bizony további kellemetlenségeket okozhatnak: baktériumok és rossz szagok jelenhetnek meg a lakásban. Mit lehet ezek ellen tenni? A legjobb, ha nem várjuk meg, míg ez bekövetkezik.

 

A kellemetlen szagok kialakulását segít meggátolni például a Hiilibag is – ez egy bambusz szénből készült légszűrő párnácska. Csak annyi teendőd van vele, hogy a lakásban oda helyezed, ahol rossz szagok keletkezhetnek – például a szemetes környezete, a kutya fekhelye vagy a macskaalom környéke –, és hagyod, hogy „tegye a dolgát”. A Hiilibag szuperül szagtalanít, emellett a méreganyagokat is segíthet közömbösíteni az otthonodban, és a penészedésnek is nagy ellensége. Háromhavonta napfényre kitéve 3-4 óra alatt megtisztul, és két évig felhasználható, ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható.

 

Ha többre vagy kíváncsi, itt olvashatsz még infókat, érdekességeket: www.hiilibag.hu

  • 645 2019. március 29 Életmód 2019. március 29.

    Facebook Comments