Ez az ország legdrágább hamburgere
Írta:

Ez az ország legdrágább hamburgere

Alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak az ínyenc hamburgerimádónak, aki meg szeretné kóstolni hazánk legdrágább hamburgerét – a finomságot egy szegedi étterem kínálja november 18-tól, a neve pedig nem véletlen lett százdolláros hamburger.

 

Néhány éve egy belvárosi helyen ebédeltem, és az étlapot böngészve megállapítottam magamban, hogy az ott több mint hatezer forintos áron kínált hamburger picit azért túlzás szerintem.

 

Akkor még nem is sejtettem, hogy lesz egy olyan finomság, amit ennek többszöröséért kínálnak majd kis hazánkban – nem a fővárosban, hanem Szegeden. A delmagyar.hu ugyanis azt írja, egy szegedi étteremben november 18-ától lesz elérhető az ország legdrágább hamburgere.

 

A Hundredbuck$Burger, vagyis százdolláros hamburger fantázianevet viselő ínyencség még többe is kerül majd, mint 100 dollár, ugyanis 37 990 Ft-ért lesz rendelhető – egy nap legfeljebb kettőt készítenek majd belőle, és csak rendelésre.

 

Hogy mi teszi ilyen drágává ezt a hamburgert? Nos, valószínűleg a különleges és igen költséges összetevők. A hamburgerhús Wagyu marha fartőből készül, amit arany lappal vonnak be, emellett fokhagymás libamáj, szarvasgomba, roquefort kéksajt, portugál vörösborból készült madeira mártás is kerül a fekete briós zsemlefelek közé, amiket tintahal tintájával színeznek.

 

Egy üveg pezsgővel, sült parmezános burgonyával és házi készítésű fokhagymás majonézzel szervírozzák majd ezt a finomságot, az első tíz vásárló pedig sapkát kap ajándékba.

 

Ha megkóstolod, akkor elmondhatod majd magadról, hogy ettől a világ 10 legdrágább hamburgerének egyikéből, ugyanis a delmagyar.hu cikke szerint a százdolláros burger felkerült erre az illusztris listára is.

 

Forrás: delmagyar.hu

  • 896 2020. november 11 Gasztronómia 2020. november 11.

    Facebook Comments