Már fagyival töltött kürtőskalácsot is kóstolhatsz!
Írta:

Már fagyival töltött kürtőskalácsot is kóstolhatsz!

Ha gondolkodtál már hosszú percekig azon, hogy kürtőskalácsot vagy fagyit szeretnél-e inkább, akkor van egy jó hírünk: már létezik a fagyival töltött kürtős!

 12963785_1007837539310727_2191822757776469030_n

Előfordult már, hogy a barátommal és négyéves gyermekével a városi séta majdnem veszekedésbe fulladt, mert a gyerkőc meg én nem tudtuk eldönteni, hogy fagyit szeretnénk-e inkább, vagy kürtőskalácsot. Nos, ha akkor tudtam volna, hogy Budapesten rendszeresen felbukkan a Töltött Kürtős bódéja, amiből fagyival töltött kürtőskalácsot lehet venni, hát nem lett volna vita, csak egy jól irányzott fordulat – a bódé felé.

 

Azt olvastam valahol, hogy itthon már vagy fél éve árulják ezt az újdonságot (hihetetlen, hogy nem tudtam róla!), amiből a 15 centis verzió 890 forintba kerül. Műanyag kiskanál is jár hozzá, ami nagyon hasznos, mert így akár ketten is fogyaszthatják a laktató finomságot.

 

Hogy milyen ízekben? Az édesek közül van eperöntettel csurgatott vaníliafagylaltos, csokis-banános tejszínhabbal, nutellás és almás-fahéjas, amikre szintén tesznek tejszínhabot. Számomra meglepő, de sós ízeik is vannak, ezek a következők: jégsalátával ellátott szalámis-sajtos és sonkás-sajtos, valamint vegáknak a mozzarellás-pestós verzió jelenthet egyet egy könnyebb ebéddel – ezekre is tesznek jégsalátát, és egy százassal olcsóbbak, mint az édes töltött kürtősök.

letöltés

Szerintünk érdemes ezeket megkóstolni, mert nemcsak különlegesek, hanem finomak és jó időre eltelítenek – akár egy étkezést is kiválthatsz mondjuk egy szalámis-sajtos kürtőskaláccsal. Ha viszont sorban állás közben meggondolnád magad, akkor még mindig dönthetsz a sima kürtős mellett. Ezt 490 forintos áron veheted meg a bódéban, 4 féle verzióban: csokis, fahéjas, vaníliás és diós ízben.

 

Hol találkozhatsz a Töltött Kürtős bódéjával?

Kulturális és gasztronómiai fesztiválokon láthatod, és kóstolhatod finomságaikat, emellett a Vajdahunyad várának közelében is „belefuthatsz”. A közeljövőben pedig a Fröccsterasznál parkol majd állandó jelleggel az újdonságot árusító bódé.

 

 Fotók: facebook.com/Töltött-Kürtős-961650780596070/

  • 5121 2016. április 27 Gasztronómia 2016. április 27.

    Facebook Comments