Megveszi a Rubik-kockát egy kanadai játékgyár
Írta:

Megveszi a Rubik-kockát egy kanadai játékgyár

15 milliárd (!) forintért kelt el az ikonikus játékot eddig birtokló cég.

 

 

Ha van híres magyar találmány, egészen biztos, hogy 10-ből 10-en a Rubik-kockát említenék. A mára ikonikussá vált játékot ifjabb Rubik Ernő még 1974-ben találta fel, eredetileg oktatási segédeszközként, ám amikor Tom Kremerrel a világpiacra vitték a játékot, minden elképzelhetőt felülmúló sikere lett.

Az elmúlt évtizedekben több mint 350 milliót adtak el a bűvös kockából, ami most egy kanadai céghez kerül. A Huffington post tudta meg, hogy a kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget. A Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője, és pont abból lett óriás, hogy egymás után vásárolja fel a Rubik-kockához hasonló ikonikus játékokat.

Azt, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a cégből, illetve hogy mennyiben részesedik a vételárból egyelőre nem tudni, az adás-vétellel kapcsolatban annyit nyilatkozott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

  • 508 2020. november 10 Kultúra 2020. november 10.

    Facebook Comments