Filmajánló: Kingsman
Írta:

Filmajánló: Kingsman

Egyik kedves barátom arra kért, mondjam el egy mondatban, mit gondolok a Kingsmanről. Egy mondatba nem nagyon tudnám belepréselni, de egy kicsivel többe azért megpróbálom. 

Valamiért a legjobb filmekre akkor sikerül beülni a moziba, amikor teljesen mást nézünk ki magunknak, de a pénztár előtt nem sokkal valamiért megváltoznak a terveink. Legutóbb is így volt: a Whiplash-t szerettük volna látni, helyette viszont gondoltunk egyet, és a Kingsmanen kötöttünk ki. És nem bántuk meg.

 

A film előtt azon nevetgéltünk, hogy állítólag olyan lesz, mintha Tarantino rendezett volna James Bond filmet… és tényleg, majdnem olyan. Közben pedig mégsem. Van benne vér, bunyó, ügynökök, tuti kémcuccok, britek, valamint durvább és finomabb poénok, amiken szerintem még azok is elmosolyodnak, akik borzasztó rosszkedvűen ültek be a moziba.

 

A történet egyébként kicsit kiszámítható, de nekem nagy gondom nem volt ezzel. Egy Töki nevű balhés utcagyerek egy magánkézben lévő, nemzetközi titkosszolgálat kötelékébe kerül, ahol megkezdődik a kiképzése. És hamarosan nem mindennapi feladatok várnak rá, például, hogy segítsen megmenteni a világot, amiért a film végén különleges jutalom várja… de ezt nem árulom el, nézzétek meg a filmet! Én is megnézném még egyszer, eredeti nyelven, bár a magyar szinkron is jól sikerült szerintem.

 

Íme egy kis kedvcsináló, vagyis a trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=8H–LtSnZwk

  • 1517 2015. február 19 Kultúra 2015. február 19.

    Facebook Comments