Pályázz idén is: újra indul a 100 szóban Budapest
Írta:

Pályázz idén is: újra indul a 100 szóban Budapest

Elmondanád, mit jelent neked a főváros? Milyen érzéseket, gondolatokat ébreszt benned, milyen célokat, álmokat, vagy beteljesült, boldog pillanatokat köszönhetsz neki? Akkor itt az alkalom – tedd meg száz szóban, és legyél te is díjazott!

Tavaly indította útjára először a Mindspace csapata a felhívást, melynek értelmében arra kértek mindenkit, hogy írjanak Budapestről. Egy kikötés volt: legfeljebb száz szóban fejezzék ki érzéseiket, gondolataikat fővárosunkról. Egyszerűnek tűnik? Részben az, részben viszont épp ez a nehézsége: száz szóban elmondani mindazt, amire sokszor úgy érezzük, ezer sem lenne elég…

 

A pályázat ötletét a Chilében immár 14 éve megrendezésre kerülő „Santiago 100 szóban” elnevezésű felhívás adta, ami az évek során a dél-amerikai ország legfontosabb irodalmi pályázatává nőtte ki magát.

 

Az alapgondolat a budapesti pályázat esetében is az, hogy az irodalmat összekössék a városi léttel egy dinamikus projekt keretében, amely amellett, hogy széles közönséget ösztönöz írásra, elősegíti azt is, hogy a napi közlekedés során az emberek időt szakítsanak egy kis irodalmi pihenőre. A pályázat egy új kifejezési platformot szeretne nyújtani, ahol a jelentkező megoszthatja érzéseit, kalandjait, gondolatait, aggályait, vágyait Budapesttel kapcsolatban.

 

Az elkészült pályaműveket 2015. szeptember 1-ig várják a www.100szobanbudapest.hu oldalon, de a történetek postai úton is elküldhetők a következő címre: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 3.

 

Tudtad?

2014-ben közel 800 mű érkezett elektronikus vagy postai úton a pályázatra, és a száz legjobb írás zsebkönyv formájában is megjelent. Hármat megzenésítettek, a legjobb 12 műről pedig illusztráció is készült.

 

  • 5208 2015. augusztus 07 Kultúra 2015. augusztus 07.

    Facebook Comments