Nézd újra a Die Hardot a Corvin moziban!
Írta:

Nézd újra a Die Hardot a Corvin moziban!

Ha emlékszel még, milyen érzés volt a kilencvenes években látni a Die Hardot, akkor mindenképp üld végig újra a Corvin moziban. A filmet felújították, az élmény viszont nyomokban még a régi. 

Április 9-én került újra moziba a Die Hard-filmek első része. Még elevenen él bennem az a kép saját magamról, ahogy kisiskolásként, csillogó szemekkel, kisautóimat reflexszerűen tologatva figyelem az egyre piszkosabb pólóban liftaknába és szellőzőbe mászó Bruce Willist… szóval tudtam, hogy nekem ezt most látnom kell.

 

Sikerült is a lapzárták és egyéb teendők közepette eljutni a Corvin mozi egyik hétköznap esti előadására, ahol az Alien két epizódja, valamint a 2001: Űrodüsszeia után újabb korábbi sikerfilm került vissza a vászonra – a Die Hard.

 

A film ennyi év elteltével elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem: voltak jelenetek, amiket kicsit untam, másokon – amiket anno vérkomolyan vettem – most már jókat mosolyogtam. De a film lendülete, a szereposztás, a fiatal Bruce Willis, akinek főszereplésével 1988-ban elkészült ez a kultikus akciófilm, nos, ezek miatt még ma is azt mondom, hogy érdemes megnézni.

 

A filmet a Corvin mozi tűzi műsorra, az eredeti 35 mm-es kópiáról digitalizált 4K felbontásban, eredeti nyelven, magyar felirattal.

  • 1379 2015. április 17 Kultúra 2015. április 17.

    Facebook Comments