Mi ezt nézzük a következő hónapokban: moziajánló az első negyedévre
Írta:

Mi ezt nézzük a következő hónapokban: moziajánló az első negyedévre

5+1 film, amit biztosan nem hagyunk ki.

 

A tél az igazi bekuckózós mozizás időszaka. És ha már így van, összegyűjtöttük, hogy mi milyen filmekkel fogjuk elütni az időt a következő hetekben:

 

Egy kutya hazatér – január 10-től

Igazi szívmelengető családi mese, modern kori Lassie, amit mindenkinek látnia kell. Bella boldog kiskedvencként éli az életét, amikor egy nap elszakad a családjától. A szeretet azonban nem ismer akadályt. Több mint 600 kilométert tesz meg hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával, de csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés.

A kedvenc – február 7-től

Emma Stone és Rachel Weisz új közös filmje a 18. század elejére kalauzol. Anglia háborúban áll a franciákkal. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi. Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett… A film 5 Golden Globe jelölést kapott.

Kölcsönlakás – február 14-től

Dobó Kata első rendezése szintén olyasmi, amit látni kell. Két férj és feleségeik, valamint a lakást felújító dizájner és az őt rajongásával üldöző csaj mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom… Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. A miniszter félrelép írójának színdarabjából vérbő, tarka és nagyon mulatságos vígjáték született igazi sztárparádéval.

Zöld könyv – február 21- től

Szintén 5 Golden Globe-ra jelölték Vigo Mortensen új filmjét, ami dráma, vígjáték, roadmovie és társadalomrajz is egyben. Tony Lip egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

Így neveld a sárkányodat 3 – február 21-től

Az Így neveld a sárkányodat mára a klasszikusok közé emelkedett, és ha szeretted az első két rész, akkor az immár trilógiává bővült sorozat új epizódja sem fog csalódást okozni. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát…

Colette – március 21-től

Keira Knightley egy gyönyörű történelmi drámával tér vissza idén a mozikba. A 20. század hajnalán Colette, a fiatal vidéki lány hozzámegy egy sikeres párizsi íróhoz. Férje rövidesen meggyőzi, hogy legyen a szellemírója, azaz a férfi nevében jelentesse meg életrajzi ihletésű történeteit. A vidéki lányról szóló, humoros könyv országos szenzációt arat, bestseller lesz és a kulturális élet egyik legfőbb beszédtémájává válik. A sikerek hamarosan a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjévé emelik Colette-et, aki szeretne kilépni férje árnyékából, s nemcsak a társadalmi konvenciókkal száll szembe, de forradalmasítja az irodalmat, a divatot és a nemi szerepeket is. A Colette megtörtént eseményeken alapul.

  • 702 2019. január 16 Kultúra 2019. január 16.

    Facebook Comments