Alternatív mozik Budapesten
Írta:

Alternatív mozik Budapesten

Ne gondold, hogy most csakis művészfilmeket játszó mozikat ajánlunk a figyelmedbe, ugyanis nem ez volt a célunk. Hanem sokkal inkább az, hogy olyan, talán kevésbé ismert filmnézési lehetőségekre hívjuk fel a figyelmedet, amiknek köszönhetően a mozizás még nagyobb élményt jelenthet számodra is. 

Ágymozi

Ha rajongsz a filmekért, szeretsz lustálkodni a pároddal vagy a családoddal, és szívesen kipróbálnád Európa második ágymoziját, akkor irány a Buda Entertainment & Gastro, ahol ezt megtehetitek. A jegyár egy kicsit húzósabb, mintha két jegyet vennél egy multiplex moziba, ugyanis 5555 forintba kerül, de ha azt nézed, hogy két 10 év alatti gyereket is bevihettek, akkor már jobban megéri. Az élményről nem is beszélve! Áprilisban vetítik itt is többek közt a Végre otthon!, a Hamupipőke és a Halálos iramban 7 filmeket.

 

Budapest Rooftop Cinema

Ha szeretnél a város felett mozizni, akkor a Budapest Rooftop Cinema a Corvintetőn számodra is jó választás lehet egy kellemes nyáresti kikapcsolódáshoz. Exkluzív, de barátságos, kellemes, és akár egyedül, akár barátokkal jössz, itt biztosan jól fogsz szórakozni. Ha szereted a klasszikusokat, mint például A taxisofőr, akkor feltétlenül ülj ki ide egyszer, vissza fogsz térni. Mivel a hely szabadtéri, nézd meg az időjárás jelentést indulás előtt, és a kardigánodat se hagyd otthon.

10665698_522999727830627_2679964942506925971_n

 

fotó:scontent-vie.xx.fbcdn.net

Holdudvar kertmozi

Ha nem voltál még, idén pótolhatod: a Holdudvarként ismert kellemes hangulatú étterem, művészeti galéria és szórakozóhely április 24-én nyílik, és minden bizonnyal nem sokkal ezután kiderül, hogy milyen mozifilmekkel várnak majd minket késő tavasszal, nyár elején. Mi már alig várjuk!

 

Kinema Kolor

Kicsit húzós volt a szombat este? Nem vagy túl fitt, de nem is szeretnéd otthon tölteni a vasárnapot? Akkor kerekedj fel, és nézz be a Király utcában található Kinema Kolorba. A hely első pillantásra retrónak tűnik, másodikra barátságosnak és kényelmesnek. Ha pedig eláruljuk, hogy itt csupa jó, de nem elcsépelt filmet vetítenek vasárnaponként, akkor biztosan te is felírod a listádra. Facebook oldaluk szerink következő filmjük az Élet, amiről az angyalok álmodnak.

Budapest Secret Cinema

Azért jó, mert titkos, vagy azért titkos, mert jó? Nem akarunk ilyen mély filozofálgatásba bocsátkozni, a lényeg, hogy a Budapest Secret Cinema értelmében mindig csak az utolsó pillanatokban derül ki, hol, mikor és milyen filmet vetítenek. Keress rájuk a Facebookon, és ha meg tudod nézni valamelyik filmjüket, szerintünk semmiképp ne hagyd ki!

10931530_361251360713304_5083802061302556302_n

 

fotó:scontent-vie.xx.fbcdn.net

Érdekesség – a budapesti autósmozi

A 19. kerületben volt a fővárosnak autósmozija is, de egy ideje szünetelteti működését. A hely Facebook oldalára 2014 augusztusában került fel egy szűkszavú üzenet barátaik, rajongóik számára, mely szerint technikai gondok miatt egy időre bezár a hely. Információink szerint azóta sem nyitottak ki újra, de reméljük, hogy ez még változhat, mert Budapest mozitérképét egy autósmozi még színesebbé és izgalmasabbá tenné.

 

  • 1785 2015. április 16 Életmód 2015. április 16.

    Facebook Comments