Így védekezz a megfázás ellen
Írta:

Így védekezz a megfázás ellen

Mutatjuk, mit tehetsz, hogy elkerüljön az őszi megbetegedés.

 

A hideg, nyirkos, őszi időjárás, majd a rendszeresen visszatérő enyhébb idő ideális talaj a különböző bacilusoknak és vírusoknak. A helyzetet tovább rontja, hogy a gyerekek újra elkezdenek közösségbe járni, így adják-veszik egymás között a fertőzéseket. Hogy elkerülhessük, hogy mostantól heti vendég legyen a háziorvos, jó pár dolgot megtehetünk. Lássuk, mik ezek!

 

Öltözz rétegesen! Mielőtt továbbgörgetnél, hogy már a nagymamád is ezzel az ostobasággal nyaggat, gondold végig: a reggeli 10 fokot követő délutáni 26 fok, majd az esti cudar idő bizony feladja a leckét az immunrendszerünknek. Egy extra pulcsi vagy kiskabát még ki is egészítheti a szetteket.

 

Fordíts elég időt a kézmosásra! Hiába veszed a legszuperebb antibakteriális szappant, ha alig ér a bőrödhöz és már mosod is le. Nem véletlenül van ráírva ezekre a termékekre, hogy egy perc a behatási idejük, ennyit ki kell várni szappanos kézzel.

 

Aludj sokat! Kutatások bizonyították, hogy azok, akik napi 7 óránál kevesebbet alszanak átlagban, könnyebben megbetegszenek. Arról nem is beszélve, hogy ha már eleve bujkál benned valami, egy kiadós alvás azon is segíthet.

 

Erősítsd az immunrendszered: fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, és bizony a téli hónapokban nem maradhat ki a multivitamin szedése sem. Így még ha minden összeesküszik ellened, a szervezeted akkor is legyőzi az útjába kerülő bacilusokat.

 

Gyorsan, kereszthuzattal szellőztess, hogy ne hűljön ki a lakás. Ha úgy érzed, hogy ez nem elég ahhoz, hogy a lakás levegőjét frissen és szagmentesen tartsd, szerezz be természetes, bambusz szénnel töltött légszűrő párnát, ami kiválóan szagtalanítja a lakást. A Hiilibag ráadásul segít kiszűrni a levegőből a különböző baktériumokat, kórokozókat és egyéb beltéri légszennyező anyagokat, így extrán hasznos ebben a bacikkal teli időben.

  • 651 2019. szeptember 11 Életmód 2019. szeptember 11.

    Facebook Comments