Kedvenc tavaszi gyümölcseink

Kedvenc tavaszi gyümölcseink

Végre vége a sötétnek és a vitaminhiánynak!

 

És végre itt van minden, ami piros, bogyós, lédús, ízletes, és olyan nagyon szeretjük. Nektek melyik tavaszi gyümölcs a kedvencetek?

Eper:

Az eper az első igazi tavaszi gyümölcs, sokunk számára A tavaszi gyümölcs, ami A-, B1-, B2-, és C-vitaminban is gazdag, bőséges kalcium, kálium, magnézium, vas és cinkforrás, valamint antioxidáns hatással rendelkezik. Meg iszonyúan finom is.

Tudtad?

Fogkrém híján használhatunk epret. Egy félbevágott szemmel dörzsöljük be alaposan a fogainkat: eltünteti a lepedéket és az elszíneződést is.

Málna:

Ugyanazokat a vitaminokat tudja, mint az eper, E-vitaminnal megfűszerezve, sok antioxidánssal és gyümölcssavval bolondítva. Víztartalma magas, azonban energiatartalma alacsony, és olyan isteni dolgok készülnek belőle, mint a málnahab.

Tudtad?

Ásványi anyagai és nyomelemei miatt hatásos ellenszere a terhesség alatti hányingernek és szédülésnek, sőt a vetélés kockázatát is csökkenti, mivel nyugtató hatással van a méhizomzatra.

Meggy:

Szegény meggy a savanyúsága miatt kevésbé népszerű az epernél vagy a cseresznyénél, pedig nagyobb figyelmet érdemelne. Ő az egyik legkiválóbb antioxidánsunk, igazi baktériumgyilkos, vértisztító hatású, jó hatással van a májra, a vesékre és még az erekre is.

Tudtad?

A meggyet a görögök már i.e. 300 táján ismerték, de népszerű volt a perzsák és a rómaiak körében is.

Cseresznye:

A cseresznyével már elérünk a nyár eleji időszakba. A gyümölcs 78−82 százaléka víz, szintén sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz: vesetisztító, vértisztító gyümölcs, ami jó a pattanások ellen, valamint csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatásos az ízületi megbetegedések ellen is.

Tudtad?

A cseresznyének közel ezer fajtája van, a skála a fehéres sárga színűtől a mély bordóig, a kicsi kerektől a nagy szív alakúig terjed.

Áfonya:

Az áfonya rengeteg vasat tartalmaz, ami előnyös a vérszegénységben szenvedők számára, a benne található antioxidánsok képesek semlegesíteni a káros szabadgyököket, késleltetik az öregedési folyamatokat, valamint gyulladáscsökkentő hatású is.

Tudtad?

Az áfonya hatásos szer hasmenés ellen, és mivel nincsenek mellékhatásai, tizenkét évesnél fiatalabbaknál is használható.

iStock_000013424547XSmall3

fotó:youngandraw.com

 

  • 1309 2015. április 29 Életmód 2015. április 29.

    Facebook Comments