3+3 szuper őszi kirándulóhely
Írta:

3+3 szuper őszi kirándulóhely

Az alábbi helyek szerintünk ősszel a legszebbek, akár egy-két napra is érdemes lehet felkeresni ezeket.

 

Kőszeg és Velem

jurisics-var-1200x800

Akár aktív, akár passzív pihenésre vágysz, Kőszegben és környékében nem fogsz csalódni. Ha beéred egy kényelmes városnéző sétával, és inkább csak ücsörögnél egy forrócsoki és egy jó könyv mellett valamelyik kis kávézóban, akkor Kőszeg be fog jönni. Ha viszont túráznál egyet az ezerszínű őszi erdőben, akkor Velemet ajánljuk.

 

Őrség

orseg-szallas.hu_Harsas_to_3

Persze, minden évszakban imádjuk az Őrséget, de ősszel különösen. Ilyenkor mesébe illő a színes őszi táj, és az idő még szép, ezért nagyokat lehet sétálni vagy túrázni, és nem mellesleg be lehet vásárolni a legfinomabb termelői finomságokból is.

 

Szilvásvárad

f0045bbd92708e1770925e94b8398442_L

Nekünk elég volt az Instagramon pár őszi szilvásváradi fotót megnézni ahhoz, hogy ez legyen a következő úti célunk – lehetőleg még a szeptemberi, októberi időszakban.

 

Hallstatt

tour_img-1870232-146

Nyáron biztos, hogy hemzsegnek a turisták a felkapott – és tényleg tündérmesébe illő – osztrák városkában, mi ezért is mennénk inkább ősszel vagy télen. Na meg azért is, mert a hegyekről leereszkedő pára- és ködgombolyagokkal, illetve aztán a havas téli tájjal már teljesen más a hely fílingje.

 

Bledi-tó

48710126 - panoramic view of lake bled, slovenia

Szlovénia is minden évszakban gyönyörű, de nekünk a szomszédos kis ország, illetve a Bledi-tó ősszel különösen vonzó úti cél. Ha szép az idő, még nagyokat lehet kirándulni, túrázni a környéken, sőt, a vállalkozó kedvűeknek még a tavat is simán körbe lehet bringázni.

 

Plitvicei-tavak

plitvice-utazas

Télen mesevilág, nyáron hűsítő élmény a rengeteg vízesés és a gyönyörű kékben játszó tavak, ősszel pedig a környező fák leveleinek színes lombruhája teszi a Plitvicei-tavaknál tett kirándulást még szebb, még színesebb élménnyé.

  • 850 2019. szeptember 11 Életmód 2019. szeptember 11.

    Facebook Comments