Kutyahideg: tippek, hogyan óvd kedvenced
Írta:

Kutyahideg: tippek, hogyan óvd kedvenced

Ha betartod tippjeinket, kutyusod sem szenvedi majd meg annyira a telet.

 

Eddig is voltak sejtéseim arról, hogy a kutyatartóknak nagyon nem könnyű. De amikor nemrég hozzánk került Totó, a barátom családjának 15 éves westie-je, és történetesen épp a mínusz 10-15 fokok röpködtek (tetőpontra küldve télgyűlöletemet), akkor beláttam: a helyzet tényleg sokkal több odafigyelést igényel, mint azt előzőleg gondoltam. És bizony kis kedvenceink megszenvedik a telet, megsérülhetnek és el is pusztulhatnak, ha mi nem törődünk velük megfelelően.

 

Persze az alap, hogy ha egy lakásban tartott kiskutyát kiviszünk, akkor kell neki kutyaruha, esetleg vízálló kutyacipő is. De azt tudtad, hogy a kinti séta és a játék idejét télen sem kell csökkenteni? Mármint a szakértők szerint. Mert a kutyusok ugyanúgy igénylik a mozgást, csak éppen jobban fázhatnak. Lábaik pedig nemcsak átnedvesednek, hanem ahol sózzák a talajt, ott a sótól ki is sebesedhetnek. Így fontos, hogy ha bevitted a lakásba, mosd le a lábait langyos vízzel. Hálás lesz érte!

 

Ha a kutyus kinti kutya, és télen sem akar beljebb húzódni, akkor is engedd be néha a kazánházba, a garázsba, vagy fűtött melléképületbe, illetve téliesítsd a kutyaházát. Emellett kapjon energiadús ételt és langyos vizet. Ez utóbbira figyelj, mert ha visszajönnek a kemény mínuszok, akkor akár egy órán belül is befagyhat a kutyád vize!

 

  • 1127 2017. január 21 Életmód 2017. január 21.

    Facebook Comments