5 praktikus kiegészítő konyhatündéreknek
Írta:

5 praktikus kiegészítő konyhatündéreknek

Megkönnyíti az életed, ha ezekből beszerzel egyet-egyet!

 

 

Akár szeretünk főzni, akár nem, az étkezés és az ételkészítés valamennyire mindannyiunknak az életünk része. Akik ezt az elfoglaltságot gyakrabban űzik évi egy-két alkalomnál, azoknak valószínűleg már számtalan dologra van praktikájuk, ám ismeritek a mondást: jó pap is holtig tanul. Ha még új vagy a konyhában, akkor azért, ha pedig rutinos szakács vagy, akkor azért ajánljuk a következő praktikus kiegészítőket.

 

1. Vicces formájú időzítőóra. Minden multitaskingoló ember legjobb barátja egy ilyen. Jópár odakozmált vacsora után én is beláttam, hogy kelleni fog egy tojásfőző óra, és azóta a konyha éke Bandi, a bagoly. Ez a kis tojásfőző óra ráadásul nem csak főzéshez jó: szintén praktikus, ha valami tisztítószert pont fél óráig kell rajtahagyni egy felületen, vagy ha meg akarod sürgetni a párodat a fürdőben. És persze, van időzítő a telefonon is, de ezeket a drága kütyüket jobb távol tartani a víztől és a fröccsenő zsírtól. Meg persze, az nem is ilyen cuki.

 

2. Természetes szagtalanító. Ismeritek az érzést, hogy hiába ment a szagelszívó, és van nyitva az ablak, az ebéd mintha beette volna magát a lakásba? Erre jó megoldás, ha beszerzel pár bio szagtalanító párnát, ami bambusz szénnel van töltve, ennek közérthetően pedig nagyszerűen tisztítja és szagtalanítja a levegőt. A bambusz szén több millió apró pórusból és üregekből áll, melyek együttesen olyanok, mint egy nagy szivacs: ahogy a levegő áthalad a pórusokon, a szag részecskék csapdába esnek a belső felületein. Tegyél 1-2 Hiilibag-et a konyhába, és nem kell napokig elviselned a kajaszagot egy kiadós főzés után.

 

3. Konyhai hulladékgyűjtő. Amikor nagyobb adagot pucolunk, olyan jó lenne csak lesöpörni valahova a héjat, nyesedéket, amit épp levágtunk. Egy idő után ezek beborítják a vágódeszkát, és kézzel átlapátolni a szemetesbe nem nagy móka. Erre való ez az okos kis eszköz, amit a pult alatti fiókra, ajtóra kell felakasztani, és igazából egy dobozka, vagy szilikon zseb, amibe laza mozdulattal beleseperhetjük ami már nem kell. Aztán a főzés végén egyben kiboríthatjuk a kukába a tartalmát.

 

4. Tésztaadagoló. Ha neked sem sikerült még soha egyforma vékonyra két palacsinta, akkor ezt te is szereti fogod. A tésztaadagoló egy nagy műanyag edény, az alján egy kis szeleppel, ami kinyílik ha lenyomod a fogantyút a fülén. Így fél kézzel szabályozhatod, hogy mennyi tészta kerüljön a serpenyőbe, formába, és nem kell kanállal bajlódni. A tésztaadagolóba bármilyen folyékonyabb állagú tésztát (muffin, palacsinta, egyes kekszek) tehetsz, ráadásul a kimaradt tésztát ugyanebben az edényben be is teheted a hűtőbe!

 

5. Dátumozható zacskózáró csipesz. A sima zacskózáró csipeszt mindannyian ismerjük, ám aki hozzám hasonlóan hajlamos hetekre ottfelejteni egy bontott zacskós tejet, annak hatalmas segítség ez az okos kis eszköz. Pont úgy néz ki és úgy is működik, mint a hagyományos fajta, csak a tetején van két kis csúszka, amivel be tudjuk állítani emlékeztetőül a hónapot és a napot, amikor kibontottuk a terméket. Zseniális!

  • 852 2019. május 03 Életmód 2019. május 03.

    Facebook Comments