Bárhová magaddal viheted a budapesti levegőt
Írta:

Bárhová magaddal viheted a budapesti levegőt

Hallottál már az Air from Budapestről? Nyugi, ez nem egy újabb „őrület”, amit valaki rád akar sózni, sőt, feltalálója gegnek szánja – abszolút nem gondolta komolyan.

 

Ha világ életedben csak budapesti levegőt szívtál, vagy úgy érzed, magaddal vinnéd mondjuk egy tengerentúli utazásra, vagy szuvenírnek, akkor itt a lehetőség: Air from Budapest néven, egy (vagy több) konzerves dobozban megteheted.

 graphasel.design.studio4.1.exact726w

Az ötlet a közgazdász diplomával rendelkező Katona Róbert fejében született meg, még évtizedekkel ezelőtt, amikor egy családi vakáción Párizsban már látott szardíniás dobozba csomagolt párizsi levegőt.

 

Nos, kellett némi idő, míg ötletéből valóság lett, de mára ez is megtörtént: színes, trendi, könnyen észrevehető konzervekbe „csomagolták” a hazai levegőt. A Balatoni Levegő a tó színére utaló zöldeskék színben, az Air from Budapest öt, más friss színben érhető el.

35

Még mielőtt azt gondolnád, hogy bárki is azzal szeretne milliomossá válni, hogy vagyonokért adja el a budapesti levegőt, ne hidd, mert semmi ilyesmiről nincs szó. A dolgot abszolút viccnek szánták, és ha meglátod valahol a színes kis levegőkonzerveket, reméljük, te is jót mosolyogsz rajtuk.

 

Tudtad?

A már említett párizsi példa mellett nemrég Kanadában is elkezdték palackozni a levegőt: a Vitality Air nevű cég két alapítója, Moses Lam és Troy Paquette szintén csak egy gegnek szánták a vállalkozást, ám mindenki nagy meglepetésére elárasztották őket a kínai igénylők megrendelései. Ők ugyanis az ottani szmogban minden pénzt megadnának egy-egy szippantásnyi tiszta levegőért, így a 23 dollár plusz szállítási költséget sem sajnálják egy-egy palacknyi (7.7 liternyi) kanadai levegőért.

  • 2152 2016. január 29 Életmód 2016. január 29.

    Facebook Comments