Papír karszalag védhet meg az alkoholba csempészett drogoktól
Írta:

Papír karszalag védhet meg az alkoholba csempészett drogoktól

Szuper egyszerű megoldás, ami nem csak a fesztiválon hasznos.

 

 

 

Lányként, nőként mindenki tudja az alapszabályt, hogy poharat nem hagyunk szem elől veszni és idegenektől nem fogadunk el italt. Ez jól felfogott önös érdek, hiszen gyakran hallani olyan esetekről, hogy gyanútlan lányok italába kevernek valami – általában randidrogot. Mostanáig nem volt jobb módszer ennek kivédésére mint a figyelem és az elővigyázatosság, mostantól viszont egy egészen kézzelfogható dolog is a segítségünkre lesz.

 

Megalkották ugyanis a világ első karszalagját, amivel pillanatok alatt mi magunk is ki tudjuk mutatni, ha drogot tettek az italunkba. A Xantus karszalagokon két apró testcsík, vagyis kör található, és ha erre csöppentesz picit az italodból, máris mutatja az eredményt, mint egy terhességi teszt. A teszt Németországban, Ausztriában és Csehországban már a drogériákban is kapható, és több más nyugat-európai országban is elérhető, nemsokára pedig Magyarországra is megérkezik. A használata nagyon egyszerű: keverd össze az italod, cseppent belőle 1-2 cseppet a karszalagon lévő tesztek egyikébe, várj két percet, és olvasd le. Ha tiszta zöld maradt a kör, akkor megnyugodhatsz, ha viszont kék színűre váltott, valaki ghb-jellegű anyagot tett az italodba!

 

A papír karszalag sok szempontból hasznos: egyfelől megelőző védelmet is jelent, mert a rossz szándékú emberek rögtön látni fogják, hogy te tudatos vagy ebben is. A karszalag mindig kéznél van, ezért folyamatosan figyelmeztet, hogy vigyázz, ráadásul a partik alapvető kiegészítője, így nem lesz furcsa a viselése. Természetesen nem kell minden egyes pohár italt letesztelni, de ha pár percre magára hagytad az italod, érdemes. A teszt két mérésre elég, független intézmény vizsgálta a hatékonyságát, és nagyon várjuk, hogy idehaza is elterjedjen!

  • 670 2019. július 29 Életmód 2019. július 29.

    Facebook Comments