Karácsonyi hangulat a lakásban: amit már most megtehetsz
Írta:

Karácsonyi hangulat a lakásban: amit már most megtehetsz

Addig is, amíg elérkezik 24-e és feldíszítjük  a fát, rengeteg dolog van, amivel már előre karácsonyi hangulatot teremthetsz.

Ha már kimostad a függönyöket, díszítsd is fel őket. A függönykarnisról lógass le karácsonyfadíszeket. Ez nem lesz útban a további takarításkor, de egy viszonylag nagy felület máris karácsonyi díszbe öltözött.

Süss próba mézeskalácsot! Nincs is karácsonyosabb, mint a narancs és a fahéj szálló illata a levegőben, és ha valami csoda folytán nem fogy el rögtön, akkor fémdobozban tárolva még karácsony napján is ehető lesz.

Tedd ki az ajtódíszt, ha még eddig nem tetted. Egészen más hangulat úgy hazaérkezni, ha egy vidám télapó, vagy egy karácsonyfadísz-koszorú lóg az ajtón.

Ha van erkélyed/teraszod biztosíthatod magadnak a fehér karácsonyt. Szedj vagy vegyél fenyőágakat, ezeket szúrd bele az erkélyláda földjébe, és fújd le műhóval. Igen, ez csalás, de amikor reggel elhúzod a függöny és meglátod a havas ágakat, az megér ennyi trükközést.

A világítást is vedd karácsonyosra: már párezer forintért lehet kapni ledes égősorokat, a rattangömbtől elkezdve a jégkristályokig. Fektess végig egy-egy füzért a polc szélén, a szekrény tetején, vagy akaszd az ajtók fölé… az se baj, ha nincs a közelben konnektor, mert már rengeteg modellt gyártanak elemmel működő kivitelben is.

  • 1151 2016. december 14 Életmód 2016. december 14.

    Facebook Comments