3 tipp hogy villámgyorsan rend legyen a lakásban
Írta:

3 tipp hogy villámgyorsan rend legyen a lakásban

Hirtelen bejelentkeznek a legjobb barátnődék vagy anyósodék, de az otthonod nincs épp szalonképes állapotban? Semmi gond, adunk pár tippet, hogy pikk-pakk rend legyen.

 

1. Munkamegosztás – te is hajlamos vagy magadra vállalni a hirtelen jött összerámolást, takarítást, ha vendégek jelentkeznek be? Ne tedd: senkinek sem kell egyedül boldogulnia. Ha otthon van a párod, kérd meg, hogy míg összekapod a nappalit, gyorsan mosson fel, az ovis vagy iskolás gyerkőc pedig (ha van, persze ;) ), percek alatt össze tudja rámolni a holmiját tárolódobozokba.

Ezeket személy szerint én is nagyon szeretem, mert elrejtik a kisebb-nagyobb játékokat a kíváncsi szemek elől, és segítenek abban is, hogy gyorsan rend legyen a gyerekszobában.

 

2. Egy helyiséget tegyél rendbe – képzeld el a következőt: rád csörög az anyósod, hogy épp csak beugrik egy kávéra. Megrémülsz, hogy pár perc múlva ott van nálatok, de le sem tudod ültetni, akkora a kupi? Ne pánikolj. Pakolj el gyorsan a nappaliban – erre a célra szívből ajánlom egy nagyobb kosár beszerzését, amibe mindent belekapkodsz, majd bedobod a spájzba vagy a fürdőbe a vendégség idejére –, ott le tudod ültetni, a szobák ajtaját pedig hajtsd be. Ha megkérdezi, utánad menjen-e a konyhába, kérd meg kedvesen, hogy üljön le inkább a kanapéra, boldogulsz, fél perc és hozod a kávét. Így nem kell látnia, hogy nincs elmosogatva, vagy a kutya tálkája mellett van egy kis ételmaradék.

 

3. Tisztaság, rend, jó illat – hozzám hasonlóan talán te is úgy vagy vele, hogy amikor belépsz a lakásba, elsősorban nem is az tűnik fel, mi nincs elpakolva, hanem az, ha kellemetlen szag vagy penész fogad. Az ember erre automatikusan meghúzza az orrát, és grimaszol egyet… ugye? Hogy nálad ilyesmi soha ne fordulhasson elő, a legjobb, ha esélyt sem adsz a rossz szagoknak. Ilyenkor jön jól egy olyan univerzális segítőtárs, mint mondjuk a Hiilibag.

 

Hogy mi is ez? Ez tulajdonképpen egy bambusz szénnel teli zsákocska, amivel csak annyi a teendőd, hogy oda helyezed, ahol rossz szagok keletkezhetnek a lakásban – szemetes környékére, cipősszekrénybe, kutyus fekhelyének közelébe. A Hiilibag kitűnően szagtalanít, emellett a méreganyagokat is segíthet közömbösíteni az otthonodban. Emellett antiallergén, baba- és állatbarát, a penészedésnek viszont nagy ellensége. A Hiilibag háromhavonta napfényre kitéve 3-4 óra alatt megtisztul, és két évig felhasználható, ezt követően pedig a kertben vagy növények alá téve is újrahasznosítható. Ha többre vagy kíváncsi, itt olvashatsz még infókat, érdekességeket: www.hiilibag.hu

  • 897 2019. február 15 Életmód 2019. február 15.

    Facebook Comments