Rendelj egy fát ebédre a Netpincéren
Írta:

Rendelj egy fát ebédre a Netpincéren

Közösségi erdőültető projektet támogat az ételrendelő oldal.

 

 

Ma legyen valami házias. Mondjuk egy jó húsleves ezzel a csirkecombbal. Meg 3 facsemete. Ja és a kóla. Mostantól ez egy teljesen normális belső monológ lehet, ha az ember a Netpincéren rendel épp. A menhelyi kutyákat segítő kezdeményezés után ugyanis újabb jó ügyért tesz az ételrendelős oldal.

 

A zöld kezdeményezések (szerencsére) a virágkorukat élik, egyre több szervezet tesz valamilyen módon a bolygóért. A Netpincér most beállt a MyForest alapítvány mögé, ami egészen konkrétan azt jelenti, hogy a náluk megtalálható 1300 étterem kínálata közé bekerült a Közösségi Erdőkért Alapítvány is, ahol azonban nem napi menüt, hanem fákat tudsz rendelni. Na nem olyan fákat, amiket kiszállítanak a panel hetedikre, hanem olyan csemetéket, amiket az alapítvány önkéntesei elültetnek és 10 éven keresztül gondoznak is, ezzel is zöldítve Magyarországot. A virtuális étlapon 510 forintért tudsz venni egy darab facsemetét, az összeget pedig a Netpincér levonások nélkül továbbítja a szervezetnek, akik ebből pontosan annyi fát ültetnek, amennyit vettünk.

 

erdp

 

A MyForest kezdeményezés célja, hogy az adományokból közösségi erdőket telepítsenek Magyarországon (globálisan pedig a Földön található erdők számának megduplázása), a következő konkrét projektjük pedig, hogy 2020 tavaszán 20.000 facsemetét ültetnek el a Nógrád megyei Csécse melletti 2 hektáros területen. Ezek az erdők bárki által látogatható, nyilvános helyek lesznek, és 10 évig az alapítvány munkatársai gondozzák is őket. Utána, ahogy megerősödtek, a természet gondjaira bízzák a fákat. További beültetendő földterületeket gazdáktól remél az alapítvány, ajándékba vagy haszonbérletbe, hogy még több erdőt telepíthessenek az országban.

 

Ha a következő ebédedet rendeled, ne felejts el legalább egy fát is adni a kosaradhoz!

  • 481 2019. december 09 Életmód 2019. december 09.

    Facebook Comments