Magyar kutya lett a világ legjobb mentőkutyája
Írta:

Magyar kutya lett a világ legjobb mentőkutyája

Összesen 17 országból versenyeztek az ebek.

 

 

Ha híres és nagyszerű magyar mentőkutyákról van szó, akkor mindenkinek Mancs ugrik be legelőször, joggal. Ám szerencsére napjainkban is vannak kiemelkedő képességű mentőkutyáink, akik most nem egy természeti katasztrófánál vagy balesetnél bizonyíthattak, hanem a Rodenben megrendezett Holland Juhászkutya Világbajnokságon.

A bajnokságon az SOS Mentőkutyás Egyesület egy tagja és kutyája, Tara a világ 17 országából érkezett mintegy 150 holland juhász között versenyzett, a mentőkutyák kategóriájában pedig összesen 8 ország 10 kutyája indult. Tara fantasztikus teljesítményt nyújtott: a maximálisan elérhető 300 pontból 287-et sikerült szereznie. Első feladatként 3 embert kellett megtalálnia egy 500×100 méteres bokros, magas fűvel benőtt és vízzel körülvett területen, amire fél órája volt, ezután az akadálypályán is remekül teljesített, így Tara abszolút megérdemelten hozta el az első díjat.

Tarának ráadásul nem ez az első jó szereplése, 2012-ben egy romkutatásos versenyen, 2015-ben pedig egy területkutatáson lett második. Tarának és gazdájának, Klárának is gratulálunk!

  • 690 2019. február 18 Belföld 2019. február 18.

    Facebook Comments