Hazakísérő Telefon: a kezdeményezés, amit ismerned kell
Írta:

Hazakísérő Telefon: a kezdeményezés, amit ismerned kell

Nem kell többé egyedül, félelemben bóklászni az éjszakában.

 

Valószínűleg szinte mindenkinek ismerős az érzés: éjszaka mész haza, és ez az egész nem kellemes. Lehet, hogy az esti műszak nyúlt hosszúra, vagy az iszogatás a barátokkal, vagy talán a buli sikerült jóra, a taxizás pedig kevés embernek fér bele. Ilyenkor aztán jön a hosszú várakozás az éjszakaira, majd a reménykedés, hogy nem lesz részeg banda a buszon és persze rosszabb esetben még gyalogolni is kell. Ilyenkor nagy biztonságérzetet ad, ha valakivel beszélünk közben telefonon: addig sem vagyunk egyedül, és az illető baráttal, szülővel azt is megoszthatjuk, hogy épp merre járunk, illetve ha ne adj isten valami furcsát tapasztalunk. Pont ennek a problémának, jelenségnek az „intézményesített” megoldása indult el egy éve. A Hazakísérő Telefon célja röviden, hogy ezt a biztonsági hívást ejthetjük meg náluk akkor is ha a család már alszik, a barátok pedig nem veszik fel.

A Hazakísérő Telefon pont az, amit a neve sugall: a telefonáló egy kellemes beszélgetés mellet úgy tudja elérni a célját, hogy ne érezze magát teljesen elhagyatottnak közben, ráadásul tudja, ha bármi történik azonnal küldik a segítséget.

Tehát hogyha az éjszakai sétád közben bizonytalanul érzed magad vagy félsz, akkor a 06 80 442 422-es zöld számon ingyen hívhatod a Hazakísérő Telefont, azaz Molnar-Csiki Marent, az egész kezdeményezés ötletgazdáját, aki ilyen módon végigkíséri az utadat. Mielőtt elindulna a beszélgetés, elkéri a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat, amit persze nem kötelező megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy meg tudja adni a segítségedre sietőknek. Azt is elmondja, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utca neveket és házszámokat. Beszélgetés közben a vonal túlsó végén ülő segítő megkeresi az internetes térképen az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2 percenként megkérdezi, hogy hol jársz és ellenőrzi a térképen. Ez természetesen még önmagában nem jelent száz százalék védelmet, hiszen egy gátlástalanabb bűnözőt nem tart vissza, ha épp beszélsz valakivel, de ilyen estben villámgyorsan tájékoztatja a rendőrséget, hogy hol is kerültél bajba.

A szolgáltatás munkaszüneti napok előtti estéken 22-től hajnali 4-ig, munkanapok előtti estéken 21-től hajnali 2-ig várja a hívásokat.

  • 710 2018. november 21 Belföld 2018. november 21.

    Facebook Comments