Idén is életre kelti a gyerekek rajzait az Ikea: már lehet szavazni, melyikből legyen plüssállat
Írta:

Idén is életre kelti a gyerekek rajzait az Ikea: már lehet szavazni, melyikből legyen plüssállat

Majdnem 800 magyar kisgyerek rajza közül keresik a 15 legjobbat.

 

Az Ikea legszerethetőbb projektje kétség kívül az ifjú játéktervezők versenye. Minden évben gyerekek százai adhatják le a rajzaikat azokról a lényecskékről, amiket szeretnének plüssállat formában látni, és a legjobbakat a bútoráruház le is gyártja. Pont olyan faramuci, bájos módon, ahogy a kicsik lerajzolták. A magyar gyerekek idén összesen 778 rajzot készítettek a három magyarországi áruházban, ezekből most a legjobb 45-re lehet szavazni. A nemzetközi döntőbe minden áruházból az 5 legjobb fog továbbjutni, a nemzetközi mezőny 6 legjobb alkotásából pedig valódi puha játékfigurák készülnek, melyeket 2019 karácsonya előtt lehet majd megvásárolni az IKEA áruházakban.

Ráadásul a kezdeményezés nem csak kedves és kreatív, hanem jó ügyet szolgál. A gyerekrajz-pályázat megvalósult plüssállatainak eladásából befolyt teljes összeget az IKEA gyermekekkel foglalkozó szervezetek, alapítványok támogatására fordítja. Ez Magyarországot tekintve tavaly ötmillió forintot jelentett, amit 12 magyarországi szervezet számára ajánlott fel a svéd lakberendezési vállalat.

Az idei kollekció (tehát a tavalyi nyertes figurák) november végétől elérhetőek az IKEA áruházakban, addig is szavazzatok az idei jelöltekre itt.

sagoskatt-puha-jatekfigura__0630885_PE694966_S4

  • 1266 2018. november 20 Külföld 2018. november 20.

    Facebook Comments