A világ egyik legjobb idegenvezetője a magyar lány

A világ egyik legjobb idegenvezetője a magyar lány

Szőke Zsuzsi a személyre szabott túráival hódította meg a The Guardian szerkesztőit, akik fel is tették a világ legjobb idegenvezetőit tartalmazó listájukra.

 

 

Az idegenvezetőkről nekem mindig egy esernyőt lóbáló hatvanas nő, és az őt követő ázsiai csoport ugrik be, és az érdektelen hangon felsorolt évszámok. Egyre több helyen tartanak viszont személyre szabott, kiscsoportos túrákat, ahol általában fiatal helyi lakosok mutatják be a saját városukat, a saját tapasztalataik alapján.

Zsuzsi is ilyen személyre szabott túrákat kínál, ahol hétköznapi embereként mutatja be a fontos látnivalók mellett/helyett az eldugottabb kincseket és a saját favoritjait (például a Palotanegyed vagy az egykori zsidónegyed építészeti különlegességei) is. A top helyezés kapcsán azt is elárulta: nem tartja magát különleges embernek, de nagyon szereti a munkáját. Minden egyes túrára és vendégre külön felkészül, hogy valóban személyre szabottan tudja őket végigvezetni a városon. Ráadásul mindig igyekszik kapcsolatot teremteni az idelátogató turisták és Budapest, valamint annak lakói között. Mert hiába Budapestet jönnek látni a turisták, a városhoz legalább annyira hozzátartoznak az ott élő emberek is, mint az épületei és a történelme.

A The Guardian cikkét itt találjátok, a Zsuzsit foglalkoztató Budapest Underguide-ot pedig itt. Zsuzsinak pedig Gratulálunk!

  • 1466 2015. október 27 Külföld 2015. október 27.

    Facebook Comments